Andreea Bănică, diagnosticată cu DIASTAZĂ. Simptomele care au trimis-o la medic: „E o mică umflătură în partea de jos a abdomenului”

Andreea Bănică, foto Instagram
Descriere foto: Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică a fost diagnosticată cu diastază abdominală. 

Andreea Bănică a dezvăluit că a fost diagnosticată cu diastază abdominală, după ce a resimțit mai multe simptome supărătoare. Artista a devenit mamă de două ori, astfel că abdomenul ei a suferit modificări semnificative pe parcursul celor două sarcini. Deși au trecut ani buni de la cele două sarcini, artista încă resimte o umflătură în partea de jos a abdomenului, motiv pentru care a mers la medic pentru mai multe investigații. 

„Am remarcat că în urma efortului pe care îl depun, în urma dietelor pe care le țin și a mâncatului sănătos, a sportului nu se rezolvă problema abdomenului. Și mai tot timpul mă simțeam umflată. Și mă simt și acum, și balonată. E o mică umflătură în partea de jos a abdomenului ceea ce este deranjant pentru mine făcând atâta efort pentru a arăta cât mai bine. Mi s-a părut dubios și atunci am consultat un doctor.
Medicul mi-a dat o recomandare pentru a face o ecografie de părți moi, iar în urma acesteia a rezultat această diastază. Nu este una mare, este una micuță, însă este deranjantă pentru mine. Nu-mi place să văd acea umflătură acolo, în permanență și dacă beau apă. Fiind o diastază mică nu o să recurg la operație prea curând” – a povestit cântăreața pe pagina de Instagram.

Ce este diastaza

Diastaza reprezintă separarea mușchilor drepți abdominali în timpul și după sarcină. Abdominalul drept se desfășoară vertical de-a lungul părții frontale a stomacului. Este frecvent cunoscut drept „cele șase pătrățele de pe abdomen”. Este împărțit în partea stângă și partea dreaptă de o bandă de țesut numită linia alba, care se întinde pe mijloc. Pe măsură ce uterul se dilată în timpul sarcinii, abdomenul se întinde, iar linia alba se subțiază și se îndepărtează. Această bandă de țesut se lărgește pe măsură ce este împinsă spre exterior.

După naștere, linia alba se poate vindeca și se poate reuni din nou. Este foarte elastică și se retrage înapoi (ca o bandă de cauciuc). Atunci când țesutul își pierde elasticitatea din cauza unei întinderi excesive, spațiul din abdomen nu se va închide atât de mult pe cât ar trebui. Aceasta este diastaza.

La femeile cu diastază, burta poate părea că iese în afară chiar deasupra sau sub buric, făcându-le să pară însărcinate la luni sau ani după ce au născut, potrivit ClevelandClinic.

Simptome

Semnele comune de diastază în perioada postpartum sunt:

O umflătură vizibilă sau o "umflătură" care iese în afară chiar deasupra sau sub buric.
Moleșeală sau senzație de jeleu în jurul buricului.
Dificultăți în ridicarea obiectelor, mersul pe jos sau efectuarea sarcinilor zilnice.
Durere în timpul sexului.
Dureri pelviene sau de șold.
Dureri în zona lombară.
Postura proastă.
Pierderi de urină atunci când strănutați sau tușiți.
Constipație.
Senzație de slăbiciune în zona abdominală.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 12 mai 2022, 08:54 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience