Andra împlinește 36 de ani. Vedeta s-a căsătorit în urmă cu 14 ani, chiar de ziua ei de naștere

Data publicării:

Andra împlinește 36 de ani, pe data de 23 august. 

 

Andra (nume complet Alexandra Irina Măruţă) s-a născut la 23 august 1986, în Câmpia Turzii. A început să cânte de la 7 ani, prima apariţie fiind la un concurs muzical ''Tip Top Minitop'' în calitate de invitată. Pe lângă muzică pop, Andra cânta de atunci şi muzică populară, aşa că la 9 ani a mers la concursul ''Pe fir de baladă'', ce avea loc la Târgu Jiu. La 11 ani, a participat la Festivalul Concurs de Interpretare Folclorică ''Toamna Arişeană'', unde a câştigat primul loc, conform site-ului http://www.bestmusic.ro/.

"Cred că am ştiut dintotdeauna că vreau şi pot să cânt. Părinţii au observat devreme înclinaţia mea către muzică şi m-au încurajat să-mi urmez visul. Familia mi-a fost alături în fiecare pas de-a lungul carierei şi asta m-a ajutat. M-am lansat în muzică la 14 ani", mărturiseşte artista pe site-ul ei oficial, https://andra.ro/.

Albumul de debut s-a numit "Andra" şi a apărut în 2001. Al doilea album s-a numit "Dragostea mea", lansat în 2002, de pe care a promovat două piese: "Aş vrea" şi "Un ocean de-ai fi". În acelaşi an a obţinut locul 4 la Festivalul Mamaia, Secţiunea Creaţie, cu piesa "E vina ta". La începutul anului 2003 a primit premiul pentru cea mai bună voce a momentului la Festivalul Cântecului de dragoste, urmând mai apoi multe nominalizări la MTV România. În acelaşi an a obţinut şi premiul pentru cea mai rapidă ascensiune din partea Societăţii Naţionale de Radio.

În acest timp, Andra a absolvit Liceul Economic "A.D. Xenopol" şi a urmat cursurile Facultăţii de Psihologie Muzicală de la Universitatea ''Spiru Haret''.

În 2004 a promovat single-ul "Vreau sărutarea ta" împreună cu Tiger One de pe noul album lansat, fiind nominalizată la Premiile Radio Bucureşti pentru titlul de cel mai bun interpret.

 

A lansat primul album de muzică folclorică din cariera sa, în 2007, împreună cu fratele ei, Săndel, albumul intitulându-se "De la frate la soră". Albumul a primit Discul de aur, imediat urmând şi Discul de platină, iar pe 1 decembrie acelaşi an, cei doi fraţi au primit din partea casei de discuri trofeul Discul de diamant.


La 5 martie 2007, Andra a promovat următorul ei album, cu single-ul "Dragostea rămâne", acesta fiind şi titlul albumului. În videoclipul piesei apare şi actualul său soţ, Cătălin Măruţă. În iarna anului 2007 a lansat albumul "Vis de iarnă".


Au urmat albumele "Dragostea rămâne" (2008), "Album de familie" (2008), "Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine" (2009), "Inevitabil va fi bine" (2013), "Pregăteşte-te pentru sărbători" (2013), "Iubirea schimbă tot" (2017), "Sudamericana" feat. Pachanga (2018), "Indiferenţa" (2018).

 

Referindu-se la aceste albume, Andra spune că le consideră "minuni" în viaţa sa, dar mărturiseşte că albumul cel mai drag este cel în duet cu fratele ei Săndel.

"Fiecare dintre ele este născut într-un moment anume şi fiecare însumează trăirile mele personale şi artistice din acea perioadă. Toate mă reprezintă în egală măsură şi cred că, puse cap la cap, m-au format şi mă formează în continuare ca artist. Cel mai mult îmi umple sufletul albumul 'De la frate la soră' - cel mai bine vândut material muzical de gen din România. Am cântat alături de fratele meu, Săndel, şi, datorită recordului de vânzări, am primit Discul de Platină şi de Diamant", scrie artista pe site-ul https://andra.ro/.

Pe lângă albume, Andra a lansat numeroase single-uri care au intrat imediat în topurile de specialitate. Unele dintre acestea au fost colaborări muzicale şi duete inedite cu diverşi artişti şi trupe - Dan Bittman, Direcţia 5, What's Up, Vunk, Marcel Pavel, Marius Moga, Smiley, Shift, Naguale, Cabron, David Bisbal, Fly Project, Pacha Man, Connect-R. Câteva dintre single-uri sunt: "Atâta timp cât mă iubeşti", "Numai la doi", "Adio", "Avioane de hârtie", "Nebuni în noapte", "Niciodată să nu spui niciodată", "Iubirea schimbă tot", "Why", "Without You", "Butterfly", "Mi-ai luat minţile", "Semne", "Supereroi", "Vina mea".

 

Andra, imagine de colecție cu tatăl ei. Cât de bine seamănă cei doi / FOTO

În 2020 a lansat single-ul "Barcelona" feat. Dony & Matteo iar în 2021 - "Jumătatea mea mai bună" feat. 3 Sud Est.

 

"O altă performanţă cu care mă mândresc este faptul că toate single-urile mele au intrat, la scurt timp de la lansare, în majoritatea 'Top 10'- urilor din România", spune artista pe site-ul https://andra.ro/.

Pe lângă succesele muzicale, Andra a intrat şi în lumea televiziunii, prezentând emisiunea "O-la-la", mai târziu făcând parte din juriul show-lui "Românii au talent", dar şi din juriul "The Voice Kids".

 

 

14 ani de căsnicie 

 

Andra este căsătorită din 23 august 2008 cu prezentatorul tv Cătălin Măruţă. În 16 martie 2011 cei doi au devenit părinţi, când a venit pe lume David Alexandru, iar în 23 iulie 2015 artista a născut-o pe Eva Maria Ioana.

Andra și Cătălin Măruță, secretul căsniciei, după 14 ani de mariaj: „Mă face să mă simt acasă cu adevărat”

"Copiii mei, alături de Cătălin, îmi amintesc în fiecare clipă că iubirea schimbă tot! Datorită lor trăiesc cea mai frumoasă realitate, în cea mai bună dintre toate lumile posibile!", spune Andra, conform site-ului ei oficial.

Artista deţine numeroase premii şi trofee, câştigate, de-a lungul anilor, la: Premiile Industriei Muzicale Româneşti, Festivalul Cântecului de Dragoste, Premiile MTV România, MTV World Music Awards, Premiile Radio România Actualităţi, Premiile MTV România, Festivalul Mamaia, Festivalul Cerbul de Aur, Premiile muzicale "Romanian TopHits", Premiile JetiKids Awards, Femeia Anului, "10 pentru România" şi multe altele, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel