Anca Alungulesei dezvăluie secretele pentru a evita să mâncăm de teama generată de război. Cele mai puternice alimente

Data publicării:
Sursa foto: Anca Alungulesei , instagram
Descriere foto: Sursa foto: Anca Alungulesei , instagram

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, semnalează faptul că în perioadele grele, de criză și de temeri, precum pandemia sau războiul, oamenii mănâncă pe fond de stres, își caută inconștient liniștea, supraviețuirea și confortul în farfuria de mâncare și ajung, în scurt timp, să aibă probleme mari cu greutatea și cu sănătatea. 

Creatoarea Psiho-Dietei recomanda 10 pași simpli prin care oamenii își pot pregăti mintea și corpul pentru o perioadă în care amenințările externe pot amplifica amenințările interne: 

„Un exemplu extrem de concludent este perioada pandemiei, în special lunile de inceput, cand 90% din populația globului s-a îngrășat. Această informație face parte din memoria colectivă recentă, iar comportamentul uman a fost același la scară mondială: spraalimentare și consum mare de alimente “îngrășătoare” pentru liniștire și „siguranță”. Iar rezultatul rapid a fost: multe kilograme in plus. Acum însă, traversând deja o perioadă încărcată de temeri, după o perioadă de pandemie de 2 ani, spun ca este nevoie sa trecem efectiv la ACTIUNE și să nu mai picăm în aceeași capcană. Este nevoie să creăm contextul propice pentru ca salvarea să vină din interior și nu doar din exterior.

Iată ce avem de facut:


Mută-și atenția și canalizează-și energia! Ca să nu te supraalimentezi, canalizează-ți atenția și energia pe ceva constructiv. Ajută pe cine poți și în felul acesta te ajuți și pe tine. Ține post intermitent: prin procesul de autofagie (auto-reciclare) în care intră celulele organismului, corpul primește mai multă energie și, în acest fel, creierul nu te va bombarda mereu cu mesaje “mănâncă, pentru că ți-e foame” 

 

Hidratează-te si odihneste-te cat de mult poti. Un corp și un creier deshidratat si obosit vor cere și mai multă mâncare! 


Cosuma cele mai puternice 5 alimente care au capacitatea naturala de a creste productia naturala de serotonina a organismului: avocado, oua, coriandru, curcan si banana. Alege alimente cât mai integrale și cât mai puțin procesate. Aceste alimente sunt mari consumatoare de energie prin procesul de digestie, amplifică senzația de foame, dar si poftele alimentare. 


Alegerile alimentare să fie îndreptate către alimente care îți aduc senzația de sațietate de durată: proteina și grăsimi sănătoase.  Consumă cât mai multe fibre! Acestea mențin tranzitul intestinal optim.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel