Anamaria Prodan, primele declarații după mesajele antisemite ale fiului lui Reghecampf. Tânărul a fost pus la zid de organizații internaționale /FOTO

Anamaria Prodan îi ia apărarea lui Luca Reghcampf în urma mesajului antisemit, transmis pe rețelele de socializare. Vedeta pune la zid declarația lui Reghecampf pentru lipsa „amprentei de părinte”. 

Știrile aproape ireale cu fiul lui Reghecampf, Luca, de 22 de ani, au făcut înconjurul lumii în urma comentariului anti-semit pe care l-a făcut la o postare a unei publicații media. În postarea respectivă este vorba despre o știre legată de uciderea a doi israelieni, tată și fiu, de 30, repsectiv 60 de ani, într-o regiune unde conflictele nu încetează de ani de zile, între palestinieni și israelieni. Cei doi au fost răpuși de gloanțele trase de un palestinian.

Văzând știrea, Luca a scris în secțiunea de comentarii:

”Israelul merită băgat într-o cameră și pornit dușul”, a scris Luca Reghecampf, pe Instagram, conform site-ului algemeiner.com.  (Comentariul face aluzie la evenimentele dramatice din al Doilea Război Mondial când cetățenii evrei au fost uciși în lagărele de concentrare.)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Middle East Eye (@middleeasteye)

 

Mesajul fiului lui Reghecampf a atras atenția publicațiilor internaționale care au pus la zid declarația tânărului, fiind sesizată și o organizație internațională care combate anti-semitismul la nivel global. Mesajul postat de organizația internațională „StopAntisemitism” a fost:

„Suntem dezgustați să-l vedem pe fiul antrenorului român de fotbal, Laurențiu Reghecampf, postând acest comentariu antisemit atroce pe Instagram. Această ură nu trebuie niciodată tolerată.”, au spus cei de la StopAntisemitism.

Deși Luca și-a șters contul de pe platforma de socializare, membrii organizației au reușit să imortalizeze momentul, iar tânărul nu a scăpat de aparatul critic al publicului și al altor publicații internaționale.

„1. Nu am avut cunoştinţă şi nu încurajez în absolut niciun mod transmiterea în spatiul public a unor astfel de afirmaţii care sunt nu numai profund jignitoare la adresa unui întreg popor, dar sunt şi de natură să creeze amintiri extrem de dureroase pentru toţi cei care au trecut prin coşmarul Holocaustului.

2. Deşi fiul meu este major şi pe deplin responsabil pentru absolut toate faptele sale, am luat legătura cu el în cursul zilei de astăzi şi i-am explicat gravitatea unei astfel de afirmaţii. Precum şi consecinţele chiar şi legale pe care le presupune diseminarea în spaţiul public a unei astfel de afirmaţii.

3. Cred că în urma discuţiei purtate, acesta a înţeles semnificaţia profund negativă a afirmaţiei sale. Îşi cere scuze sincer pentru toate efectele negative ale acesteia.

4. Recunosc că am fost absolut surprins de mesajul transmis de fiul meu major în spaţiul public. Cu atât mai mult cu cât nasul lui de botez este un cetăţean israelian, de religie mozaică. Care i-a povestit, în mai multe rânduri, impactul ororilor Holocaustului asupra poporului evreu.

În calitate de părinte, nu pot decât să îmi cer cele mai sincere scuze oricărei persoane care s-a simţit jignită de aceasta afirmaţie a fiului meu major, Luca”, a fost mesajul postat de Reghecampf, pe contul său de Instagram.

Anamaria Prodan s-a sesizat și ea. Cum critică mesajul lui Reghecampf cu privire la mesajul antisemit al fiului său

Anamaria Prodan a declarat că Luca stă cu tatăl lui și că nu a putut afla ce se întâmplă în timp. Ea mai transmite că mesajul de pe Instagram scris de tatăl lui Luca are o abordare neprofesionistă din punctul de vedere al comunicării.

„Luca este un copil incredibil de bun. Nu știu ce s-a întâmplat. Stă cu tatăl lui, nu cu noi de câțiva ani. Îmi cer scuze pentru tot în numele lui și, în sufletul meu, știu că Luca nu a vrut să spuna așa ceva, căci nașul meu este isreaelian și este un om de toată isprava.

Este penibil să încerce cineva să comenteze așa ceva, da Luca, pe care eu și copiii mei îl cunoaștem, nu este băiatul care a scris așa ceva … poporul israelian este poporul lui Dumnezeu!

Jumătate din familia mea acolo au rădăcinile. Tatal tatălui meu din Israel vine. Încă o dată, vă rog să iertați asa ceva și să considerați că, la vârsta asta, cu tot ce se întâmplă în lume, Luca a fost puțin derutat”, a declarat impresara, în exclusivitate pentru Click!

Declarația lui Reghecampf nu este suficient de „bună”

Cu toate acestea, ea nu se va dezice de Luca, la a cărui educație a contribuit foarte mult. Ea mai punctează ca „cine i-a scris declarația lui Reghecampf” nu a fost suficient de apt să compună mesajul ținând cont de calitatea de părinte a lui Laurențiu. Astfel este sugerată ideea că Anamaria Prodan critică mesajul postat pe profilul antrenorului.

„Nu am să mă dezic de Luca, pe care l-am crescut de la 5 ani alături de mama lui și de tatăl lui. Nu am să comentez ce a declarat fostul meu soț Reghecampf și nu am să comentez ceea ce mă întreabă presa și anume ca Reghecampf s-a dezis de copilul lui, pentru faptul ca este major și răspunde pentru faptele lui.

Reghecampf nu a fost niciodată bun pe comunicare. Cine i-a făcut declarația nu a pus amprenta părintelui care vorbește despre copilul lui…căci nu are cum să facă asta .. Am să spun doar că nici Reghecampf nu s-a dezis de Luca, dar nu știe să comunice public.

Luca este un copil minunat care a greșit și cu siguranță va repara totul căci educația pe care noi i-am dat-o și tot ceea ce a văzut la noi în casă pe vremea când formam toți o familie nu are legătura cu așa ceva.

Vă multumesc încă o dată și vă rog ca o mamă să nu gândiți rău depare el și să-l ajutați să treacă peste această nenorocire”, a mai spus Anamaria Pordan, pentru sursa menționată.

Reacția publicului lui Reghecampf la adresa declarației sale

Spre uimirea multora, publicul lui Reghecampf a transmis mesaje care nu critică neapărat atitudinea lui Luca, ci dimpotrivă:

„Am plâns toată familia... Când am văzut ce a scris Luca!!  Știe Luca ce știe”, a spus ironic, unul dintre internauți.

„Om calificat, bravo mister”, a mai spus un altul.

„Bravo, Luca! Nu zici rău! Băiatul are dreptul la o opinie. Dacă asta e opinia lui, nu trebuie să i-o interzicem doar pentru că lezează pe cineva. Aia e! Evreii să treacă peste! ”, a mai punctat altcineva.

Mesajele care trag un semnal de alarmă asupra atitudinii lui Luca sunt puține în comparație cu „valul” de susținere de care se bucură postarea lui Reghecampf.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 25 aug 2023, 19:09 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience