American Music Awards 2020: Cine sunt căștigătorii

Data publicării:
Dua Lipa, Captură video Instagram/AMA
Descriere foto: Dua Lipa, Captură video Instagram/AMA

Weekendul acesta a avut loc American Music Awards 2020

Taylor Swift este câştigătoarea trofeului "Artistul anului", pentru a 6-a oară.


Premiul "Artistul anului" acordat duminică în cadrul American Music Awards 2020 i-a fost atribuit cântăreţei Taylor Swift, care a câştigat de asemenea alte două trofee la ceremonia desfăşurată în direct la Los Angeles în contextul restricţiilor severe asociate pandemiei de coronavirus. 

Swift, care câştigat pentru a şasea oară marele trofeul oferit în urma voturilor fanilor, a lipsit de la ceremonie însă le-a mulţumit admiratorilor săi, într-o intervenţie video, pentru sprijinul acordat pentru albumul "Folklore" lansat în carantină.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by American Music Awards (@amas)

Canadienii Justin Bieber şi The Weeknd - cel din urmă făcându-şi apariţia cu faţa bandajată - au fost ceilalţi mari câştigători ai competiţiei muzicale, fiind recompensaţi cu câte trei premii fiecare.

Bieber a fost desemnat "Artistul pop/rock preferat" şi a înregistrat alte două victorii pentru colaborarea cu Dan + Shay pe "10,000 Hours".

The Weeknd a fost numit cel mai bun artist masculin soul/R&B şi a primit un trofeu pentru albumul "After Hours" şi piesa "Heartless". El nu a oferit nicio explicaţie pentru bandajul de pe cap şi faţă, care a stârnit speculaţii în rândul fanilor pe reţelele sociale, însă pare să fi fost o alegere a artistului, o continuare a imaginii de pe coperta albumului său din martie, în care apare cu nasul însângerat şi rupt, notează Reuters.

Gala a inclus o combinaţie de spectacole live şi pre-înregistrate susţinute în faţa unui număr limitat de fani, distanţaţi fizic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by American Music Awards (@amas)

"A fost un an lung, iar acum când 2020 se apropie de final este timpul să ne amintim că suntem o ţară. Trebuie să ne vindecăm", a spus gazda Taraji P. Henson la deschiderea ceremoniei.

Dansatorii mascaţi au dominat scena, începând cu Bieber care a interpretat hiturile sale "Lonely" şi "Holy" înainte de a i se alătura Shawn Mendes pentru duetul din "Monster".

Premiile au celebrat creşterea popularităţii muzicii latino, cu extinderea categoriilor şi un spectacol incendiar susţinut de Jennifer Lopez şi artistul columbian Maluma pe piesa "Lonely", interpretată atât în engleză cât şi în spaniolă.

Becky G, ai cărei părinţi sunt mexicano-americani, a câştigat trofeul pentru cea mai bună artistă latino şi a dedicat premiul muncitorilor imigranţi.

Grupul K-pop BTS a câştigat două trofee, pentru cel mai bun grup pop/rock şi "Artistul preferat pe reţelele sociale" şi au încheiat ceremonia, din Coreea de Sud, cu o versiune a hiturilor "Dynamite" şi "Life Goes On".

Artista rap Megan Thee Stallion şi-a marcat spectacolul de debut la American Music Awards cu "Body" şi ulterior a acceptat premiul la categoria cel mai bun cântec rap/hip-hop pentru "WAP", în colaborare cu Cardi B.

Megan Thee Stallion a pierdut însă în lupta pentru trofeul la categoria "Artistul debutant al anului" în favoarea cântăreţei din Los Angeles Doja Cat care a fost, de asemenea, artista soul/R&B preferată, notează Agerpres. 

 

Câştigătorii principalelor categorii la American Music Awards 2020:

 

Artistul anului: Taylor Swift

Artistul debutant al anului: Doja Cat

Colaborarea anului: Dan + Shay & Justin Bieber "10,000 Hours"

Artistul preferat pe reţelele sociale: BTS

Videoclipul preferat: "Cardigan", Taylor Swift

Artista pop/rock preferată: Taylor Swift

Artistul pop/rock preferat: Justin Bieber

Duetul sau grupul pop/rock preferat: BTS

Albumul pop/rock preferat: Harry Styles 'Fine Line'

Melodia pop/rock preferată: "Don't Start Now", Dua Lipa

Albumul rap/hip-hop preferat: "Please Forgive Me For Being Anti Social", Roddy Ricch

Melodia rap/hip-hop preferată: "WAP", Cardi B featuring Megan Thee Stallion

Albumul soul/R&B preferat: "After Hours", The Weeknd

Artistul soul/R&B preferat: The Weeknd

Arstista soul/R&B preferată: Doja Cat

Albumul latino preferat: "YHLQMDLG", Bad Bunny

Grupul country preferat: Dan + Shay

Albumul country preferat: "Fully Loaded: God's Country", Blake Shelton

Cântecul country preferat: "10,000 Hours", Dan + Shay & Justin Bieber

Premiile American Music, decernate în baza voturilor exprimate de fani, au fost acordate în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Los Angeles, la 22 noiembrie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel