Amandine cu ciocolată. Rețeta pe care o va adora toată familia

Data publicării:
Linus Schütz , pixabay
Descriere foto: Linus Schütz , pixabay

Amandinele cu ciocolată sunt cele mai iubite prăjituri. Aceasta este cea mai simplă rețetă de amandine pe care o poți încearca acasă.

Rețeta pas cu pas pentru cele mai bune amandine

Ingrediente:

Pentru blat 

-1 plic praf de copt 

-2 linguri cacao

-6 linguri faina

-2 linguri ulei

-6 linguri zahar

-6 oua

Pentru crema

-300 g ciocolata amaruie

-300 ml frisca lichida

Pentru sirop

-200 ml apa

-5 linguri zahar esenta de rom

Pentru glazura

-300 g zahar

-150 ml apa

-2 linguri miere

-2 linguri cacao

Mod de preparare: Pentru blat: Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacao. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.

Între timp, se prepară crema pentru amandine: Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacao şi se iau de pe foc.
Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.

Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel