Amalia Năstase dă de pământ cu sistemul de învățământ: „Profesorii îți spun că ești un imbecil, ești brânză bună în burduf de câine”

Data publicării:

Amalia Năstase critică sistemul românesc de învățământ. Mamă a trei copii, vedeta a experimentat mai multe etape ale sistemului educațional din țara noastră, astfel că își îndeamnă copiii să plece la studii în străinptate. 

Amalia Năstase are două fiice din căsnicia cu Ilie Năstase și un fiu din căsnicia actuală cu Răzvan Vasilescu. Fiica cea mare deja a a plecat să studieze în străinătate, iar mijlocia urmează să facă și ea pasul acesta. Mezinul este însă abia clasa a doua, astfel că mai are de așteptat. 

”Alessia este la școală la Paris, Emma este clasa a 12-a. Alessia este în anul trei la Paris. Iar Toma este clasa a 2-a. Iar eu sunt cu foarte multă treabă, cu foarte multe proiecte. Sunt niște fete foarte bune și foarte inimoase așa, mă bucur mult că sunt mama lor și că am putut să avem o relație așa frumoasă și să fie și ele așa de bune și frumoase. (...) Și noi suntem peste tot. Mergem și pe la Alessia când are ea mai liber. De ziua mea a fost la ea și ne-am sărbătorit acolo. La anul o să plece și Emma, deci suntem bine. Nu mă doare sufletul. Mie îmi crește sufletul că știu că se duc undeva unde este bine pentru ele și că or să fie foarte împlinite și or să facă ceea ce le place. Mi-aș dori foarte mult ca și în România sistemul de învățământ să se restructureze la un moment dat și să primească copiii cu dragoste”, ne-a povestit Amalia Năstase care de ceva vreme nu mai este deloc încrezătoare în sistemul de învățământ din România și de aceea alege pentru copiii ei un sistem diferit. (...) La noi nu numai sistemul de învățământ, și sistemul medical, și sistemul administrativ, este un sistem punitiv. Tot timpul te acuză că n-ai învățat, că de ce ai venit târziu la doctor, că nu ți-ai plătit taxele. Și atunci este greu pentru orice român să interacționeze într-un mod prietenos cu impozite, cu taxe, cu școli. Afară e altcumva. Te ”îmbrățișează” sistemul educațional, medical. Acolo te poți relaxa. Pe când în România de aceea toată lumea este nervoasă, toată lumea se ceartă. Pentru că pe noi tot timpul ne acuză cineva că am făcut ceva”, a declarat Amalia Năstase pentru EGO. 

 


Amalia Năstase: Îți spun că ești ”brânză bună în burduf de câine”

”Toate lucrurile astea rele vin din această frustrare. Tu începi școala la mic și profesorii îți spun că ești un imbecil, nu o să ajungi niciodată undeva că ești leneș, ești ”brânză bună în burduf de câine”. Asta este propoziția pe care a auzit-o toată lumea. Și atunci de mic ți se spune că ești un prost, un leneș și tu nu ai cum să crești cu încredere în tine și să iubești profesorii. Sunt puțin profesori care ajung să fie iubiți, dar pentru că sunt puțini, nu sunt capabili să schimbe un sistem. Sistemul trebuie să aibă grijă de copii, nu trei profesori”, a mai declarat Amalia Năstase pentru EGO.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel