„Am simţit că a fost scris pentru mine'', a declarat regizorul Tim Burton despre serialul ''Wednesday''

Data publicării:
Tim Burton, foto Instagram
Descriere foto: Tim Burton, foto Instagram

Cineastul Tim Burton păşeşte în lumea macabră şi supranaturală a familiei Addams cu un nou serial intitulat ''Wednesday''.

Producţie Netflix, serialul va fi lansat pe 23 noiembrie şi este centrat în jurul personajului Wednesday Addams, reprezentată de obicei ca un copil în filmele sau spectacolele precedente din universul familiei Addams, dar care acum este o adolescentă ce urmează cursurile unui liceu pentru excluşi, încercând să-şi controleze puterile supranaturale şi să se comporte conform vârstei.

Burton, cunoscut pentru melanjul de bizar şi fermecător în filme precum ''Edward Scissorhands'' şi ''Big Fish'', regizează primele patru din cele opt episoade ale noului serial.

''Am simţit că a fost scris pentru mine întrucât... m-am simţit ca ea când eram în liceu'', a declarat Burton pentru Reuters la festivalul de cultură populară Lucca Comics and Games desfăşurat în Italia.

''Sentimentul acela despre familie, şcoală, tehnologie, terapie, îmi este familiar... aşa că mi-a fost foarte uşor să mă identific cu toate aceste lucruri. Familia Addams a fost prezentată foarte bine din perspective diferite. Îmi place ideea de a mă focaliza pe Wednesday şi să o prezint ca adolescentă'', a mai spus cineastul.

Serialul abordează teme precum trauma şi sănătatea mintală, iar Wednesday, interpretată de Jenna Ortega, merge la psiholog - scene despre care Burton spune că sunt importante pentru el personal.


''Încă mai am probleme... mă simt foarte norocos... am o supapă, desenul sau regia de film, prin care exorcizez cumva o parte dintre aceşti demoni şi mă ocup de o parte din probleme '', a declarat Burton.

''Aşa că văzând-o pe ea.... şi felul în care face faţă situaţiei este un lucru important pentru mine''.

Din distribuţia serialului ''Wednesday'' mai fac parte Catherine Zeta-Jones şi Luis Guzman în rolul părinţilor lui Wednesday, Morticia şi Gomez Addams, iar Christina Ricci, care a interpretat personajul Wednesday în două filme din anii 1990, o interpretează pe profesoara Miss Thornhill.

Ricci a mai colaborat cu Burton la lungmetrajul ''Sleepy Hollow'', alături de Johnny Depp, un vechi colaborator al lui Burton.

Întrebat dacă ar colabora din nou cu Depp, care încearcă să-şi refacă cariera după procesul de defăimare intentat fostei soţii Amber Heard, Burton a spus: ''Dacă va apărea ceva potrivit, atunci desigur''.

''Nu am chestii de genul o să lucrez cu fosta mea soţie sau cu prietenii sau asta sau ailaltă... întrucât fac pur şi simplu lucruri pentru că vreau să le fac'', notează Agerpres.
 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel