Aloe vera în ghiveci. Cum să îngrijești corect această plantă

Data actualizării: | Data publicării:
Aloe Vera, foto Unsplash/ sursa pisauikan
Descriere foto: Aloe Vera, foto Unsplash/ sursa pisauikan

Aloe Vera este cunoscută de mult timp pentru proprietățile sale medicinale. 

Aloe Vera este benefică pentru a calma arsurile solare și tăieturile. 


Kierslyn Kujawa, expert în plante și fondator al Planted in Pots, împărtășește cele mai bune sfaturi despre cum să ai grijă de aloe vera și cum aceasta poate avea grijă de tine.


Identificarea plantei


"Există peste 300 de soiuri diferite de aloe!", spune Kujawa. "Cel mai bun mod de a  identifica această plantă este după tulpini, formă, mărime, modele de creștere și floarea, dacă vedeți una."


Aloe vera este cel mai comun soi și cel cu care probabil sunteți cel mai familiarizat. Se identifică după tulpinile sale suculente, lungi, de culoare verde-cenușie, majoritatea cu o textură țepoasă pe margini și puncte albe la suprafață. Multe varietăți vin, de asemenea, în diferite nuanțe de roșu și purpuriu, pot avea frunze mai scurte și pot avea mai multe tipuri de tulpini. 


Apă


Lăsați solul să se usuce. Aloe vera nu are nevoie de multă apă. Este indicat să le udați cât mai rar, potrivit Insider


În funcție de cât de multă lumină primește aloe vera, acest program de udare ar fi cam la fiecare două-trei săptămâni primăvara și vara și la fiecare trei-patru săptămâni toamna și iarna.


Solul


Folosiți un amestec, de obicei nisipos și gros și care conține perlit sau piatră ponce, va funcționa perfect pentru planta dumneavoastră.
Fertilizați lunar. Fertilizați o dată pe lună în timpul primăverii și verii folosind un îngrășământ lichid. 


Replantați rar. Aloe vera este o plantă rezistentă care poate crește în condiții destul de sărace. Aloe vera poate fi replantată la fiecare câțiva ani și poate rămâne într-un recipient ușor supraaglomerat.


Lumina și temperatura


Acestei plante îi place lumina. Aloe vera  se va descurca cel mai bine fie la lumină artificială, fie la lumină puternică, indirectă, timp de șase până la opt ore pe zi. 


Plantele de Aloe vera sunt o alegere excelentă pentru a fi cultivate atât în interior, cât și în exterior. 


Totuși, prea multă lumină directă a soarelui poate arde tulpinile, devenind maro și uscate. Potrivit sursei citate, plantele de aloe vera se vor dezvolta la temperaturi ridicate, dar nu uitați să lăsați niciodată planta afară pe timp de noapte la temperaturi scăzute.


Înmulțirea


Una dintre cele mai bune calități ale plantei de aloe vera este ușurința de înmulțire. Dacă aloe dvs. a fost bine îngrijită, aceasta se va răspândi rapid. 


"Pentru a-i separa, îndepărtați-i de la baza plantei originale, menținând-o în același timp plantată", spune Kujawa. "Dacă rădăcinile sunt prea încurcate, îndepărtați ambele plante și descurcați-le ușor înainte de a le replanta separat." 


Planta de aloe vera are nevoie pur și simplu de un amestec bun pentru ghiveci, multă lumină puternică și apă o dată la două săptămâni. 

 

Citește și: 6 alimente care anihilează mirosul de usturoi din respirație. Sunt cele mai eficiente



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel