Alina Eremia, moment copleșitor: „Am avut un gol în stomac”. Artista a cântat imnul României pentru David Popovici

Alina Eremia, foto Instagram
Descriere foto: Alina Eremia, foto Instagram

Alina Eremia spune că a trăit cel mai copleșitor moment din viața ei, în momentul în care a cântat imnul României, în cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni

Alina Eremia a cântat imnul României, în cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, unde
David Popovici a cucerit a patra sa medalie de aur, în finala de la 100 m liber.


Sportivul român David Popovici a cucerit medalia de aur în finala probei de 100 m liber, duminică, în cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, cu timpul de 47sec69/100 şi a obţinut al patrulea său titlu continental după cele de la 50 m liber, 200 m liber şi ştafeta de 4x100 m liber masculin.

Mare favorit în finala de la 100 m liber, în care deţine titlul mondial de seniori, David Popovici şi-a respectat statutul de mare campion, a întors primul la 50 m (23sec06/100) iar apoi a accelerat impetuos şi a oprit cronometrul la 47sec69/100, depăşindu-i pe adversarii săi principali, britanicul Jacob Whittle şi cipriotul Nikolas Antoniou, care au completat podiumul, cu 96/100 respectiv 1sec98/100. David deţine recordul mondial de juniori la 100 m liber cu timpul de 47sec13/100.

Este a cincea medalie cucerită de David Popovici (CS Dinamo), antrenat de Adrian Rădulescu, la Europenele de la Otopeni, după aurul de la 50 m liber, 200 m liber, ştafetă 4x100 m liber băieţi şi argintul de la combinata mixtă de 4x100 m liber.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câştigat aurul la 50 m liber, 100 m liber şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4x100 m liber.

Delegaţia României a câştigat până acum opt medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: 5 de aur - ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 200 m liber, 50 m liber şi 100 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber, şi 3 de argint - ştafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu), Bianca Costea la 50 m liber şi Vlad Stancu la 800 m liber.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin, notează Agerpres. 


Alina Eremia: A fost cel mai copleșitor moment din carieră

Alina Eremia spune că a avut mari emoții înaintea evenimentului și că a simțit un gol în stomac, de fiecare dată cănd auzea numele României.

„Am cântat Imnul României la finala Campionatului European de Înot pentru juniori. A fost cel mai copleșitor moment din carieră. Încă am pulsul crescut în timp ce scriu. De când mi s-a propus să interpretez imnul și până astăzi, am trecut printr-un roller coaster de stări. S-au instalat emoțiile care se intensificau în fiecare zi. Mulțumesc pentru invitație. Este un motiv de mândrie pentru mine. Am asistat la tot spectacolul. Am avut un gol în stomac de câte ori auzeam numele României. Felicitări sportivilor pentru perfomanțele incredibile. Și… nu în ultimul rând, felicitări echipei din spate care a organizat totul. A fost impecabil”, a transmis Alina Eremia pe rețelele de socializare. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alina Eremia (@alinaeremia)Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 13 iul 2022, 10:56 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience