Alimentul care nu lipsește din dieta Florentinei Opriș. Are multiple beneficii pentru sănătate și este de sezon: „O sursă de nutrienți esențiali și antioxidanți”

Data publicării:

Florentina Opriș a dezvăluit care este leguma cu multiple beneficii pentru sănătate.

Florentina Opriș pare că a descoperit rețeta tinereții veșnice, întrucât vedeta se menține impecabil în formă, la vârsta de 55 de ani. Are o siluetă perfectă, pentru care pare că face și cele mai atente și bine documentate alegeri alimentare. Astfel, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă și o vedetă" le împărtășește adesea și fanilor săi cele mai bune alimente pentru sănătate și siluetă, în funcție de sezonul în care ne aflăm. De data aceasta „vedeta” din farfuria Florentinei Opriș este varza, care are beneficii multiple pentru care trebuie să fie consumată, spune aceasta. Indiferent de modul în care alegi să o mănânci, vedeta încurajează consumul acestei legume.

„Iubesc varza! Explorând fascinanta lume a consumului de varză, descoperim adevărate comori pentru sănătatea noastră! Varza, fie sub forma sa crudă, adăugată în salate proaspete, sau gătită în preparate savuroase, se transformă într-o sursă de nutrienți esențiali și antioxidanți cu beneficii remarcabile.

Printre aceste beneficii se numără sprijinul pentru sistemul imunitar, datorită conținutului bogat de vitamina C. De asemenea, varza contribuie la menținerea sănătății oaselor, furnizând vitamina K și calciu. În plus, compușii săi fitochimici au potențial antiinflamator și detoxifiant.

Indiferent dacă alegi să o incluzi într-o salată colorată sau să o integrezi în preparate gătite pline de arome, varza devine un aliat valoros pentru o alimentație echilibrată și o viață sănătoasă. Așadar, pregătește-te să te bucuri de beneficiile incredibile ale acestei legume versatile, pe timpul iernii!”, a scris Florentina Opriș pe pagina sa de Instagram.

VEZI și: Florentina Opriș, secretul siluetei de invidiat: „Sunt ardeleancă, îmi place să mănânc slănină”. Trucurile de frumusețe moștenite de la mama sa / EXCLUSIV

Beneficiile fructelor de cătină

Un fruct vedetă al toamnei este și cătina, pe care nu ar trebui să uităm să o consumăm și pe ea în destul de regulat, spunea Florentina Opriș cu altă ocazie, tot pe rețelele de socializare. Aceasta nu doar că întărește sistemul imunitar și ajută starea generală de sănătate, dar oferă și pielii un aspect mult mai luminos, iar lista poate continua, după cum mărturisește chiar prezentatoarea Tv. 

„Fructele de cătină sunt bogate în nutrienți, precum vitaminele C și E, și conțin acizi grași esențiali. Ele pot susține sistemul imunitar, îmbunătăți sănătatea pielii și contribui la reducerea inflamației. Cătina are, de asemenea, antioxidanți care pot proteja celulele împotriva stresului oxidativ. Consumul regulat al acestor fructe poate aduce beneficii pentru sănătatea ochilor, a sistemului cardiovascular și poate sprijini digestia!”, a continuat aceasta.

Citește și: Florentina Opriș, poveste de dragoste ca în filme. Și-a cunoscut iubitul în trafic: „Am evitat un accident și așa ne-am întâlnit”

Nucile, esențiale pentru sănătate

Tot în sezonul rece nu trebuie să uităm nici de nuci, atrage atenția Florentina Opriș. Acestea au multiple avantaje când vine vorba de bunăstarea inimii și a creierului, fiind esențiale pentru o bună funcționare a acestora.

„Știai asta despre nuci? Nucile sunt o sursă bogată de acizi grași esențiali și antioxidanți, oferind beneficii pentru sănătatea inimii și a creierului. Consumul moderat de nuci poate contribui la îmbunătățirea nivelului de colesterol și la susținerea funcțiilor cognitive.”, mai scrie Florentina Opriș.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel