Alimentele pe care ar trebui să le eviți dacă suferi de alergii de sezon

Data actualizării: | Data publicării:
Congestie nazală, foto Unsplash/ autor: Brittany Colette
Descriere foto: Congestie nazală, foto Unsplash/ autor: Brittany Colette

Dacă suferiți de alergii sezoniere ar fi bine să evitați anumite alimente care vă pot declanșa simptomele. 

„Dacă suferiți de alergii sezoniere, ați putea observa că anumite alimente par să vă declanșeze simptomele mai mult decât altele. Acesta se numește sindrom de alergie orală (OSA) , de asemenea , cunoscut sub numele de sindromul de polen-alimente”, spune Clifford Bassett. 


„OEA descrie reacțiile alergice care apar de obicei la ingestia anumitor fructe, nuci, legume sau condimente nepreparate la persoanele sensibile la polen”, spune el.


În termen de 10 minute de la consumul de alimente, s-ar putea să observați mâncărime ușoară sau furnicături la nivelul buzelor sau în gât, spune dr. Bassett. Procesul digestiv neutralizează acești alergeni, spune el, așa că tinde să dispară rapid. Pentru un procent mic de oameni, aceste reacții pot fi mai severe.


Cu toate acestea, chiar dacă dispar, a avea o reacție polen-alimentară se adaugă doar la timpul petrecut împovărat cu simptome alergice, adăugând mai multă suferință sezonului.


Cine este în pericol pentru sindromul polen-alimente


„OEA este mai frecvent observată la persoanele care au sensibilitate la polenul de mesteacăn, chiar mai mult decât la cei care sunt sensibili la ierburi și buruieni”, spune dr. Bassett.


Alimente de evitat dacă suferiți de alergie la polenul de mesteacăn


Sezonul polenului arborelui începe de la începutul primăverii și durează până în luna mai, conform Clinicii Cleveland. Persoanele care au alergii la polen de mesteacăn sunt susceptibile de senzația de mâncărime după ce consumă următoarele alimente:


Mere

Migdale

Morcovi

Țelină

Cireșe

Alune de padure

Kiwi

Piersici

Pere

Prune


Alimente de evitat cu o alergie la polen de iarbă


Polenul de iarbă este de obicei în aer la sfârșitul primăverii și verii, conform ACAAI. Dacă aveți alergii la polenul la iarbă, este posibil să observați o reacție mai severă atunci când mâncați:


Țelină

Pepeni

Portocale

Piersici

Roșii


Alimente de evitat cu o alergie la polenul ambroziei


Sezonul Ragweed atinge vârfurile la mijlocul lunii septembrie în majoritatea părților din SUA, potrivit Fundației pentru Astm și Alergie (AAFA). S-ar putea să observați și simptome de mâncare:


Banane

Pepene galben

Castraveți

Pepene

Cartofi albi

Dovlecel

Seminte de floarea soarelui



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel