Alimentele care vă afectează dinții. De ce este bine să le evitați

Data publicării:
Sănătatea dinților, foto Unsplash/ autor: Caroline LM
Descriere foto: Sănătatea dinților, foto Unsplash/ autor: Caroline LM

Aceste alimente sunt cele care vă pot cauza probleme serioase în ceea ce privește sănătatea dentară. 

Acum, când atâtea alimente delicioase sunt încărcate cu zahăr sau cu un conținut ridicat de acid, cum putem evita chiar toate alimentele care ne strică dinții? Potrivit experților stomatologici, este vorba despre moderare. „Atunci când folosim excesiv un singur lucru, poate apărea o problemă”, spune Matthew Messina, medic stomatolog și purtător de cuvânt al Asociației Dentare Americane.


Murăturile pot fi un rai dulce acrișor, dar s-ar putea ca dinții să nu fie de acord


„Alimente murate au un conținut de acid foarte ridicat , din cauza oțetului. Acest lucru poate demineraliza dinții,“ a explicat Dr. Jennifer Jablow, medic dentist.


Acidul din sucul de fructe poate provoca sensibilitate dentară


Conținutul de acid ridicat poate provoca modificări ale dinților care pot duce la deteriorarea lor. „Dacă oamenii beau fie cantități mari de suc de portocale, fie utilizează în mod obișnuit băuturi răcoritoare, încep să observe că dinții devin sensibili pe măsură ce acizii dizolvă structura exterioară a dinților”, a spus profesorul Laurence Walsh de la Școala de Stomatologie de la Universitatea din Queensland.


Conform Dentistry for Children, perierea imediată poate provoca și mai multe pierderi de smalț. De asemenea, poate împiedica saliva să acumuleze agenții necesari pentru protejare și reparare. În schimb, așteptați o jumătate de oră înainte de periaj.


Cafeaua s-ar putea să vă afecteze culoarea naturală a dinților


Cafeaua poate fi excelentă pentru tine în multe feluri. În afară de beneficiile evidente de creștere a energiei, acesta vă poate ajuta să vă protejați inima și să reduceți riscul de cancer la ficat. În plus, vă oferă antioxidanți (conform Medical News Today ). Din păcate, atunci când vine vorba de dinții tăi, este o altă poveste. Culoarea închisă a cafelei, vă pot păta dinții considerabil în timp, potrivit Ethos Orthodontics. 


Morcovii pot ajuta și răni dinții în același timp 


Morcovii sunt una dintre cele mai sănătoase gustări - dar nu pentru dinți, în funcție de mărimea și puterea celor pe care îi consumați. „Fermitatea [morcovilor] combinată cu forța rapidă a mușcăturilor poate provoca ciobirea sau fracturarea unui dinte”, a declarat dr. Sharona Dayan. "În general, un dinte va fi slăbit fie din măcinarea lor, fie expunerea la acizi care îi fac mai susceptibili la fracturare într-un caz ca acesta."


Știm cu toții că sifonul este rău pentru dinți, dar de ce?


Sifonul este rău pentru zâmbetul tău. În primul rând, majoritatea băuturilor răcoritoare sunt încărcate cu zahăr: o cutie de Coca-Cola de 12 uncii , de exemplu, conține 39 de grame de zahăr. În plus, „[Soda este] foarte acidă. Și acidul poate descompune smalțul”, a declarat pentru The Healthy Tricia Quartey, un medic dentist din New York.


Când zahărul și aciditatea se combină, acestea creează un efect puternic asupra smalțului dinților, erodându-l rapid. Atunci când ambele straturi sunt afectate, riscul apariției cariilor crește. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel