Alimentele care te pot ajuta să-ți albești dinții în mod natural. Trebuie să le introduci în meniul tău zilnic

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au identificat unele alimente benefice pentru dantură.

Un zâmbet alb și strălucitor emană încredere și vă ajută să vă impuneți altfel în fața celorlalți. Dar anumite obiceiuri zilnice, precum ar fi cantitatea de cafea pe care o beți în fiecare dimineață, pot duce la îngălbenirea lor în timp, ceea ce poate fi extrem de neplăcut. Există mai multe tratamente disponibile care pot remedia acest lucru, pe care le vor recomanda medicii stomatologi. Există însă și câteva fructe care pot avea un impact pozitiv în tot acest proces, spun specialiștii. Chiar dacă acestea nu-ți vor transforma complet zâmbetul, îl pot ajuta să se îmbunătățească.

"În timp ce alimentele în sine nu pot albi un zâmbet, există câteva care pot ajuta la menținerea și oferirea unor îmbunătățiri ale aspectului tău", spune Sean Kutlay, DDS, dentist celebru, la Best Life.

Căpșunile 

Căpșunile au fost frecvent recomandate pentru un zâmbet sănătos și strălucitor.

"Căpșunile conțin acid malic, care poate ajuta la albirea dinților", explică Lauren Becker, specialist.

După cum notează Kelsey Costa, dietetician nutriționist înregistrat și specialist în cercetare în domeniul sănătății la National Coalition on Health Care (NCHC), acidul malic este un "agent de albire natural" care, de asemenea, crește producția de salivă dacă aveți gura uscată, ceea ce poate ajuta și la prevenirea îngălbenirii dinților.

Cu toate acestea, nu exagerați cu căpșunile; acestea sunt acide și "vă pot uza smalțul în timp", potrivit lui Khouloud Sobh, DMD, dentist.

Ananasul

Ananasul este un alt fruct care te poate ajuta să obții acel zâmbet alb pe care îl cauți.

"Ananasul conține bromelaină, care poate descompune petele de pe suprafața dinților", spun specialiștii.

Potrivit lui Costa, bromelaina este o enzimă care se duce după proteine. "Aceasta include proteinele din straturile de peliculă (stratul de proteine salivare), care acționează ca un scut protector pentru dinți, dar poate absorbi și pigmenții din alimente", spune ea.

"Trebuie remarcat faptul că ananasul proaspăt va avea cel mai mare conținut de bromelaină", continuă ea. "Ananasul la conservă pierde bromelaina în timpul procesului de conservare".

Țelina

Trecând la legume, țelina crudă este o opțiune prietenoasă cu dinții, pentru un zâmbet mai strălucitor. Oakes notează că este un "abraziv natural care poate îndepărta petele de suprafață" în timp ce o mesteci.

"Țelina este o sursă excelentă de fibre și vitamine, cum ar fi vitamina C și A, iar textura acestei legume poate ajuta la răzuirea particulelor și a bacteriilor de pe dinți", adaugă Sobh. "Doar țineți ața dentară în apropiere, deoarece țelina poate fi foarte fibroasă și se poate prinde între dinți."

"Țelina și castravetele sunt în principal apă, oferind o clătire pentru dinții noștri atunci când le mestecăm", spune el, menționând că sunt o gustare perfectă după masă.

Morcovii

Morcovii intră, de asemenea, în categoria "abrazivilor naturali", ceea ce înseamnă că pot ajuta la îndepărtarea petelor de suprafață.

"Mestecatul bastonașelor de morcovi crocante și crude îți masează gingiile și ajută la îndepărtarea plăcii și a bacteriilor de pe dinți", spune Sobh. "Morcovii ajută, de asemenea, la întărirea smalțului dinților prin furnizarea de cantități mari de vitamina A."Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 24 iul 2023, 14:39 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience