Alimentele care îți distrug pielea și cele care o salvează. Trucurile unui dermatolog celebru

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Fleur Kaan
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Fleur Kaan

Dr. Muneeb Shah, senzația TikTok, dezvăluie care sunt alimentele pe care trebuie să le evitați pentru a evita deteriorarea colagenului, dar și care sunt nutrienții care hrănesc și au grijă de pielea noastră.

Pielea este cel mai mare organ al corpului  - și este foarte mult influențată de alimentele pe care le consumi. Sau, cel puțin așa spune Muneeb Shah, doctor în medicină, medic rezident șef dermatologie în Wilmington, Carolina de Nord. Dacă sunteți deja unul dintre cei peste 15 milioane de urmăritori TikTok (sau dacă îl urmăriți pe Instagram), știți că nu numai că postează sfaturi practice despre îngrijirea pielii, dar desființează și miturile care circulă pe rețelele de socializare. A testat măști pentru buze, a împărtășit propriile sale trucuri de îngrijire a pielii (punerea vaselinei sub ochi face parte din rutina sa de noapte) și multe altele.

 Care sunt cele mai bune alimente de consumat pentru o piele mai sănătoasă

„Adevărul este că majoritatea oamenilor nu urmează diete consistente. Dar ceea ce am descoperit este că există cele mai bune alimente consistente pentru piele. Acestea includ alimente care conțin acizi grași omega-3 și omega-6, cum ar fi somonul, heringul, avocado și nucile”, a declarat dr, Shah pentru EatingWell. 

Nucile, cele mai bune alimente pentru piele

„Nucile. Dar, mai bine, concentrați-vă pe ceea ce doriți să evitați, cum ar fi gustările bogate în zahăr și cu un nivel ridicat de glicemie. Acestea sunt alimentele care pot provoca cele mai multe daune colagenului, o proteină care se găsește în piele”, a dezvăluit medicul. 


Obiceiurile care îți păstrează pielea sănătoasă

Mai mult, medicul a detaliat ce ar trebui să facem zilnic, pentru a ne păstra pielea tânără și frumoasă. 

„Să urmăm o dietă sănătoasă, să facem exerciții fizice, să practicăm atenția și să folosim produse bune de îngrijire a pielii. Și, pentru a vedea cu adevărat o îmbunătățire, purtați o cremă de protecție solară de cel puțin SPF 30. Apropo, ar trebui să fie o protecție solară cu spectru larg și ar trebui să o reaplicați la fiecare două ore. Iată ce le spun eu pacienților: Aplicați-o dimineața, după ce vă spălați pe dinți, și faceți din asta un obicei. Acesta este cel mai bun mod de a vă proteja pielea”, a mai spus acesta. 


Alimentele care îți distrug pielea

Celebrul dermatolog a explicat și care sunt alimentele care ar trebui evitate și cum trebuie să arate dieta pentru o piele frumoasă. 

„O mulțime de afecțiuni, cum ar fi eczema și psoriazisul, sunt cauzate de inflamații, iar alimentele care provoacă inflamații tind să înrăutățească aceste afecțiuni. Așadar, dietele foarte inflamatorii, cele care conțin mult zahăr și acizi grași care nu sunt omega-3, provoacă mai multă inflamație în organism. Pentru a evita exacerbările, sugerăm ca oamenii să se limiteze la o dietă antiinflamatorie, cum ar fi dieta mediteraneană. La urma urmei, ceea ce este bun pentru inimă se dovedește a fi bun și pentru piele”, a mai spus el. 


Alimentele care luptă cu îmbătrânirea pielii


„Prevenția este cheia. Orice altceva vă oferă beneficii  minime, dar este totuși benefic să vă umpleți dieta cu alimente precum măslinele, uleiul de măsline, peștele și cărnurile slabe. Și, deși nu există o fântână a tinereții, studiile au arătat că vitaminele A și B3 [niacina] pot reduce riscul de cancer de piele. Iar vitamina A și betacarotenul luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi care contribuie la deteriorarea colagenului și la îmbătrânire. Aș avertiza asupra luării unui supliment de vitamina A, deoarece puteți lua o supradoză de aport”, a concluzionat el. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel