Alimente pe care nu ar trebui să le consumați niciodată pe stomacul gol. Care sunt acestea

Data actualizării: | Data publicării:
Febrian Zakaria, unsplash
Descriere foto: Febrian Zakaria, unsplash

Toată lumea știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar puțini știu că nu putem mânca absolut tot ce ne dorim.

Iaurt, o ceașcă de cafea și suc de portocale proaspăt - aceasta este imaginea celor mai mulți oameni când se gândesc la un mic dejun perfect. Din păcate, doar câțiva oameni sunt conștienți de faptul că unele alimente nu sunt foarte bune pentru noi dacă sunt consumate pe stomacul gol. Iată care sunt acestea:

1. Deși roșiile sunt bogate cu vitamina C și substanțe nutritive, acestea nu trebuie consumate pe stomacul gol. Acidul tanic prezent în roșii crește aciditatea în stomac și poate duce la probleme gastrice. Cei care au probleme cu esofagul și ulcerul ar trebui să evite anumite alimente citrice, cum ar fi portocalele, lămâia.

2. Bauturi carbogazoase- Mulți oameni cred că băuturile răcoritoare pot fi consumate oricând și oriunde. Ei bine, iată că lucrurile nu stau așa, iar consumul de băuturi răcoritoare pe stomacul gol cresc condițiile acide în stomac, care la rândul lor pot fi cauza cancerului esofagian. Acidul poate provoca, de asemenea, eroziune. 

3. Patiserie- Dimineața devreme, este ușor să ajungeți la cea mai apropiată patiserie și să mâncați ceva rapid înainte de a ajunge la serviciu. Cu toate acestea, aceste alimente ar putea să nu fie cele mai bune soluții pentru stomacul dvs, deoarece conțin drojdie, care vă poate irita stomacul.

4. Mâncăruri picante- Consumul de mâncăruri picante pe stomacul gol crește șansele să simțiși o iritare la stomac, ceea ce poate duce și la reacții acide și crampe. Au un gust foarte ascuțit și puternic și, ca atare, poate declanșa indigestie.

5. Dulciuri - Zahărul este foarte ușor de digerat. Când zahărul intră în stomacul gol, corpul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a-și menține nivelul normal în sânge. Mai mult decât atât, zahărul este un aliment care formează acid, care poate perturba echilibrul acid-alcalin.

6. Iaurt - Iaurtul este plin de bacterii lactice care au multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, acidul lactic este ineficient datorită nivelurilor de aciditate ale unui acid din stomacul gol. Aceasta ucide bacteriile lactice prezente în aceste produse lactate și duce la aciditate. Cel mai bine este să mănânci iaurt ca gustare, la 1-2 ore după masă. Prin urmare, consumul acestor produse trebuie evitat pe stomacul gol.

7. Pere- Perele conțin fibre brute. Când le mâncăm pe stomacul gol, acestea pot dăuna membranelor mucoase delicate și pot provoca dureri de stomac. Este recomanat să le consumați cu alte boabe sau fulgi de ovăz, potrivit buzznoble.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel