Alimente care cresc nivelul de estrogen: când ar trebui să le consumi

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Unele alimente au efectul de a crește nivelul de estrogen în organism. Iată cine și când ar trebui să le includă în dietă.

Corpul feminin se dezvoltă în timpul pubertății datorită prezenței unui hormon numit estrogen. Acest hormon ajută la dezvoltarea organelor de reproducere ale unei femei. De asemenea, este asociat cu ciclul menstrual, precum și cu sarcina. Acest hormon este produs de ovare. Micile greșeli ale stilului de viață sau problemele de sănătate pot avea impact asupra producției de estrogen în corpul dumneavoastră, ceea ce poate duce la probleme grave.

Persoanele cu tulburări de alimentație sau care ajung să facă exerciții fizice excesive sau suferă de afecțiuni de sănătate legate de ovare sau rinichi pot suferi adesea și de un nivel scăzut de estrogen. Uneori, unele medicamente pot avea impact și asupra producției de estrogen în corpul dumneavoastră.

Nivelurile scăzute de estrogen pot avea numeroase simptome care pot avea un impact asupra corpului. Ați putea suferi de bufeuri, schimbări de dispoziție și dureri de cap, oboseală și cicluri neregulate și alte astfel de simptome ale nivelului scăzut de estrogen. Acest lucru vă poate slăbi oasele și reduce densitatea osoasă. Acesta este motivul pentru care este esențial să țineți cont de nivelul de estrogen și să solicitați asistență medicală dacă nivelul de estrogen este scăzut, dar indiferent de acesta, există numeroase modalități naturale de a vă menține nivelul normal de estrogen și puteți începe prin includerea în dietă a alimentelor care stimulează estrogenul.

Iată câteva modalități naturale de a crește nivelul de estrogen din corpul dumneavoastră: estrogenul

Ceai de plante

Ceaiurile din plante precum trifoiul roșu, cimbru, verbena, lemn dulce și alte astfel de ceaiuri sunt cunoscute pentru că stimulează și sporesc producția de estrogen în corp. De asemenea, conțin fitoestrogeni care au impact și îmbunătățesc producția de estrogen.

Fructe uscate și nuci 

Curmalele, prunele, caisele, fisticul și nucile și alte astfel de fructe uscate și nuci sunt cunoscute ca fiind sănătoase pentru corp și, de asemenea, asigură o gustare sănătoasă, plină de energie. Dar, pe lângă asta, ele sunt, de asemenea, o sursă bogată de estrogen și cresc nivelul de estrogen din corp.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel