Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Data actualizării: | Data publicării:
Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube
Descriere foto: Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, profesorul de actorie Puiu Șerban, au fost invitați în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”, unde au vorbit despre povestea lor de dragoste.

Lumea teatrului s-a scandalizat după ce Puiu Șerban a povestit, în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”, de pe YouTube, cum a început relația sa cu Alexandra Velniciuc. Cei doi s-au cunoscut pe vreme când actrița îi era studentă, iar primele lor interacțiuni nu au fost deloc „prietenoase”. Mai mult, Puiu Șerban a dezvăluit că a sesizat frumusețea Alexandrei abia după ce un coleg i-a atras atenția. 


“Ăștia zic astăzi că profesorii care se dau la eleve, la studente, dar când e harassmentul invers, nimeni nu vorbește despre chestia asta.”

Puiu Șerban a povestit cum a început relația cu soția sa, în timpul facultății.

“Cum făceam tinerii asistenți, care e mișto la tine la clasă…

Măruță: deci cam ce vorbesc asistenții universitari câteodată în cancelarie.

Puiu Șerban: Nu câteodată. Tot timpul. Dar a se nota, conferențiarii și profesorii nu mai vorbesc de așa ceva. Azi sunt conferențiar, nu mai vorbesc despre asta.

A venit la mine Liviu Lucaci, care acum este prof. univ. dr. și este rectorul universității și mi-a zis: bă, ai una bună rău de tot, blondă, la tine în clasă.

Zic „cine, mă?”

-„Aia, fii-sa lui Velniciuc, mă.”

-„Cine, mă, îngâmfata aia? Ia-ți-o, bă, ți-a transfer la tine în clasă. Dă-o…”

-“Bă, nu fi bou că arată super! E foarte tare!”

Și așa mi-a…dacă îi place lui Lucaci, ia să mă uit și eu un pic mai bine.”, a declarat Puiu Șerban în cadrul podcastului. 


Lumea teatrului s-a scandalizat


În urma declarațiilor făcute în cadrul podcast-ului, profesorul de actorie a devenit ținta unor critici dure. Multe voci din teatru au criticat faptul că acesta a avut o relație cu o studentă, deși respectiva, Alexandra Velniciuc, i-a devenit soție în cele din urmă. 

În apărarea sa, Puiu Șerban a oferit un interviu pentru cultura la dubă, unde spune că modul în care s-a exprimat în cadrul podcat-ului, unul lejer, a fost în contextul discuției și al conjuncturii, emisiunea fiind una de divertisment. 

“Suntem, totuși, într-o emisiune comercială, de divertisment, în care eu povesteam relația mea de cuplu cu soția mea, întâmplată acum 22 de ani. (...) Asta se întâmplă și la Politehnică. Sunt profesori însurați cu studentele lor. Sunt peste tot în lume regizori însurați cu actrițe. Și vorbim despre acum 22 de ani, când aceste teorii de “political correct” nici nu existau. Ele au apărut la 15 ani după.

Ce povesteam eu acolo e un caz particular, povestea mea care oricum este de notorietate. Nu sunt singurul profesor însurat cu o studentă de-a lui în școală. Vă pot da cazuri celebre de directori de trupă de-a lungul timpului, nu numai în România, care au fost căsătoriți cu actrița principală, inclusiv Cehov, Brecht.

(...)

Repet, e o poveste de acum 22 de ani. Sigur că se discută despre aspectul studenților. Pentru Dumnezeu, cum să nu discuți cum arată un student, suntem la Facultatea de Actorie, noi avem caractere dramatice de întrupat, este evident.  

La noi nu poate fi considerat bullying faptul că eu discut despre aspectul fizic al unui student, așa cum ar fi bullying dacă ar fi la Medicină, că la Medicină nu contează cum arăți. La actorie contează cum arăți.

Și vreau să specific, nu trebuie să fii frumos sau frumoasă, poți să întrupezi caractere comice fiind mic sau urâțel, dar lucrurile astea trebuie să le discuți cu profesorul, fiindcă profesorul e cel care te formează pentru cariera pe care o s-o ai.

Este evident că actorul, și aici poate aveți dumneavoastră o problemă de înțelegere, la fel ca unii studenți ai noștri, trebuie să își asume aspectul fizic pentru că este parte din arta lui”, a declarat Puiu Șerban pentru Cultura la dubă. 

 

Lia Bugnar a intervenit în scandal: „Hai să lăsăm oamenii ăia în pace să-și vadă de căsnicie”

 

„Pun poză asta făcută de maestrul Dinu Lazăr, pentru că se întâmplă că exact în anul următor să fi intrat la facultatea de teatru. Da, facultatea cu scandalul. Am văzut și eu bucățică de filmare care circulă pe-aici, filmarea în care un profesor de la facultate povestește cum și-a luat el nevasta dintre studentele pe care le avea la clasa. Nevasta e de față, rade, e încântată, fericită, nu pare s-o deranjeze ceva la situația asta, dimpotrivă. Doi oameni care-și povestesc entuziasmați începutul relației. După care urgia, indignarea, oprobiul și mai puneți voi ce substantive vreți, venite din partea noastră, a celor de pe margine. Da, e dubios ce se întâmplă în școală aia, nu de azi, dintotdeauna. Și când zic dintotdeauna mă refer la zeci de ani în urmă. Sunt o grămadă de cupluri care fac parte din istoria teatrului nostru, artiști uriași care și-au întemeiat căsniciile exact pe aceeași rețeta. Nu mai vorbim de relațiile porfesori-studente, profesoare-studenți care n-au eșuat în căsnicii. Numai că, atâta vreme cât tot ce avem este un cuplu fericit în care nimeni nu se poziționează în victima, nu prea există caz. Toată tevatură e degeaba. Dacă măcar o studentă sau un student ar povești cum a dat cinstea pe rușine în urmă hărțuirilor, sau poate a unei curți măiastru făcute, sau naiba știe cum s-o fi întâmplat, dacă măcar cineva ar fi dispus să plătească acest preț, da, am avea un caz. Da, s-ar putea schimbă ceva. Tot ce am citit prin articole sunt povești pline de voaluri acoperitoare, fără nume, în general fără "finalizare", pare că, una peste altă, nimeni vreodată nu s-a culcat cu un profesor/profesoară dintr-un motiv sau altul. Și-atunci de ce toată gălăgia? Eu însămi cunosc ființe care țîn drapelul "schimbării necesare în facultate" și-l flutură pe tot fb-ul și instagramu' și dracu' știe mai pe unde, ființe care au trăit povești cel puțîn jenante cu oameni considerați capitole esențiale în teatrul românesc și care, ființele cu drapelul in mâna, nu povestesc deloc despre acele incidente. Fac revoluție la modul general, o revoluție vagă, incertă, fără obiectul revoltei, decât așa, sub formă de concept. Așadar, eu aș zice, dragă breaslă castă, câtă vreme nu suntem dispuși să dăm nimic din ce ne-ar costă, hai să lăsăm oamenii aia in pace să-și vadă de căsnicie”, a transmis Lia Bugnar pe rețelele de socializare. 

 

 

Oana Pellea: „Pe vremea meanu era absolut NIMIC DUBIOS! Dar NIMIC!”

 

 

„Lia… pe vremea meanu era absolut NIMIC DUBIOS! Dar NIMIC! E adevarat… Rector era Domnul Cotescu…Profesori Domnul Cojar, Doamna Sanda Manu, Doamna Olga, asistenti doamna Geta Angheluță, domnul Naum…Omul sfinteste locul! Si chiar daca s au insurat cu foste studente( cazul domnului Cotescu) totul se intampla la alt nivel de civilizatie, limbaj si educatie. Ca un profesor se poate indragosti de o studenta…se poate intampla. Nu i nimic scandalos aici! Se numeste viata.. dar nu despre indragosteala vorbim… vorbim de felul de exprimare, despre comportament, despre expunere de viata personala, despre educație, despre nivel de intelegere, etc! Mi as dori sa existe mai multi studenti care sa semnalizeze derapaje de acest gen. Faptele, daca exista probe, e bine sa fie aduse la cunostiinta publicului… altfel…ai dreptate … e doar ipocrizia tăcerii!”, a comentat Oana Pellea la postarea Liei Bugnar,



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel