Alex Bogdan, povestea unui fost dependent de jocuri de noroc. Cum descrie suferința viciului: „Când mă gândesc prin ce am trecut mi se face scârbă de mine”

Sursă foto: Youtube/ Mihai Morar
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Mihai Morar

Alex Bogdan dezvăluie cele mai crunte momente din timpul obsesiei sale cu jocurile de noroc. Cum a fost această expereință pentru actor.

Celebrul actor, Alex Bogdan, a fost prezent în podcastul lui Mihai Morar, acolo unde a vorbit despre un episod sumbru din viața sa pe care îl regretă până și în ziua de azi. Artistul a frecventat jocurile de noroc la 20 de ani, acolo unde a dezvoltat o adevărată dependență de acestea. Astăzi, Alex Bogdan pune la zid aceste servicii, menționând că nimeni nu vorbește despre așa ceva, că este una dintre cele mai mari „pandemii” care există, iar efectele sale vor începe să se resimtă.

Vor fi efecte îngrozitoare

Cu toate că se simțea vinovat pentru ce făcea, actorul spune că nu se putea opri, iar acest fenomen al „păcănelelor” va avea efecte groaznice asupra României.

„Cred că știam într-un fel ce dezamăgire sunt. Trebuia, de fapt, să accept că am produs cea mai mare dezamăgire familiei, să ajungi în punctul ăla, adică să-ți toci banii. În continuare, eu speram că dacă mai merg o dată poate repar totul că fac rost de toți banii ăia și îi pun acolo e ca și cum, miraculos, nu am făcut nimic. Eu în continuare mă mai duceam și existau momente în care pierdeam foarte mult, tot acolo îi și făceam banii ăia și devenea tot cazinoul salvarea. Și tot te ține în spirala aia. Este îngrozitor și efectele vor fi resimțite cât de curând în societatea românească. Este cea mai mare pandemie cu adevărat, în adevăratul sens al cuvântului, o pandemie tăcută, care efectiv, în momentul ăsta își face efectul. ”, a spus vedeta, în cadrul podcastului.

În același timp, artistul precizează că autoritățile sau societatea nu acționează în vreun fel pentru a restrânge aceste servicii care pun în pagubă atât de mulți români.

„Mi se pare absurd că nu există...că nu se discută despre lucrurile astea. Sunt mai mult de sute de mii de români și vor fi din ce în ce mai mulți pentru că nu e ca și cum simți că se îngrădesc aceste cazinouri. te uiți stânga-dreapta, vezi cazinouri, a mai punctat vedeta.

Provine dintr-o familie bună

Deși a fost întrebat dacă relația cu părinții a fost una bună pentru a afla de ce a căzut artistul nostru în patima jocurilor de noroc, vedeta a confirmat că relația cu familia era una foarte bună. El a mai precizat că au existat mai multe motive pentru a nu-l face să se apuce de aceste servicii, decât contrariul.

„Cu părinții eram super, cu mama foarte ok, am trăit și am avut parte de tot ce n-ar trebui să declanșeze în tine un imbold să mergi să joci la jocuri de noroc. Erau super ok, de aia zic că problema asta e a tuturor categoriilor sociale, nu e că-s unii de la țară, nu. Oameni ca mine, ca tine, sunt foarte mulți de care nimeni nu știe. Cei care au avut curaj și mi-au scris...să te prefaci în fiecare zi, să te prefaci că n-ai o problemă, e foarte greu să trăiești cu așa ceva. Câți sunt acum care fac asta chiar acum și nu știe nimeni.”, a mai punctat Alex Bogdan.

Ce a pierdut din cauza dependenței

Actorul încearcă să explice contextul momentului în care a pășit pentru prima oară în sala de jocuri de noroc. Acesta dezvăluie efectele pe care le percepe ca fiind umilitoare pentru trecutul său, având în vedere că a pierdut prieteni din cauta viciului.

„Eram singur în perioada aia, nu pot să-ți spun că m-am dus la jocuri că sufeream, nu asta m-a dus acolo. există și cazuri în care orice ar fi nu este un popas în care tu să poți să mergi și să te încarci. Nicio scuză nu justifică intrarea ta în sălile de jocuri de noroc. Am pierdut prieteni prin această experiență. Devii un om solitar care are motivație doar să facă rost de bani pentru a se întoarce acolo, la jocuri. Am avut o perioadă în care m-am împrumutat în stânga și dreapta. Păi, cine mai stă la discuții cu tine? Unde te vedeam, dacă mă întâlneam cu oameni pe care îi cunoșteam atunci și mă făceam plăcut, nu prima zi, dar a doua, ceream bani. Am fost la o nuntă în Iași a unor colegi actori de acolo. M-am împrietenit cu nașul lor care era din Ploiești, era doctor, avea bani, cu clinici private. Eram în fierbere, în 2011, m-am împrietenit cu el și m-am îmbătat cu el. La un moment dat i-am cerut 2000 de lei și mi-a dat. Bani pe care i-am returnat cinci ani mai târziu.”, a mai transmis actorul.

A pierdut ani din viață

Artistul precizează momentele cele mai dificile de pe urma dependenței și cum a ajuns să nu se mai placă pe sine.

„Pot să zic că conștient că la un moment dat parcă intra altcineva la butoane în creierul meu. Efectiv e de parcă ai fi posedat. efectiv te adoarme, conștient, te adoarme monstrul ăla. Tu încerci să lupți cu logica, nu vrei să mergi la cazino că știi prin ce treci și încerci puțin, dar monstrul e atât de puternic încât te asigură că va fi bine de data asta, că o să fie bine, că vei recupera tot, deși nu ai cum să recuperezi tot că așa e de fiecare dată. E un cerc vicios.Când mă gândesc prin ce am trecut mi se face scârbă de mine. E un puternic sentiment de scârbă față de mine, că am putut face așa ceva mie, familiei mele. Am pierdut ani din viață.”, a încheiat acesta.

Poți viziona emisiunea integral aici: Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 31 iul 2023, 15:31 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience