Alergia ciudată pe care o poți dezvolta din cauza bijuteriilor. Cum recunoști simptomele

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Alergia ciudată pe care o poți dezvolta din cauza bijuteriilor poate fi ușor confundată.

Alergia ciudată pe care o poți dezvolta din cauza bijuteriilor îți poate afecta sănătatea. Polenul, praful, animalele de companie și alimentele sunt alergeni obișnuiți. Dar acestea nu sunt singurele lucruri care pot declanșa o mâncărime a nasului, o erupție cutanată sau strănut. Contactul pielii cu aurul declanșează, de asemenea, o reacție alergică la unele persoane.

Nu se știe câți oameni experimentează o reacție la aur. Dar din 4.101 persoane testate pentru o alergie la aur într-un studiu din 2001, aproximativ 9,5% au fost testate pozitiv, cu mai multe femei testate pozitiv decât bărbații.

Pentru a fi clar, deși, o reacție la aur nu este neapărat din cauza aurului în sine, ci mai degrabă la metale în aur, cum ar fi nichelul. Unele tipuri de aur conțin cantități mici de nichel. Deci, dacă aveți o alergie la metal sau nichel, contactul cu anumite tipuri de aur poate provoca o reacție cutanată, arată Healthline.

Care sunt simptomele unei alergii la aur

Simptomele unei alergii la aur sunt similare cu cele cauzate de alte alergii. Organismul reacționează diferit la alergeni, dar simptomele tipice pot include:

- umflătură

- o erupție cutanată 

- roșeață

- mâncărime

- pete întunecate

- vezicule

Simptomele pot varia de la ușoară până la severă. Ele se pot dezvolta la scurt timp după contactul cu aurul sau după expunerea pe termen lung.

Dacă purtați un inel de aur, s-ar putea dezvolta roșeață, decolorare, sau mâncărime pe deget. S-ar putea dezvolta, de asemenea, simptome pe ureche sau în jurul gâtului după purtarea unor cercei de aur sau un colier de aur.

Poate fi greu să distingi o alergie la aur de alte alergii, așa că s-ar putea atribui simptome eczemelor sau unui alt tip de dermatită de contact. Cu o alergie la aur, este posibil să aveți aceeași reacție de fiecare dată când vă expuneți pielea la aur.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel