Alegeri SUA: Prima femeie transgender aleasă în Senatul unui stat american

Data actualizării: | Data publicării:

O femeie transgender, Sarah McBride, a fost aleasă marţi în Senatul statului Delaware, în nord-estul SUA, o premieră în istoria politică a ţării.

"Am reuşit. Am câştigat alegerile", a scris pe Twitter democrata, militantă cu experienţă pentru drepturile persoanelor LGBTQ. Ea şi-a învins adversarul republican cu 86% din voturi.

 

"Sper că (victoria) va arăta oricărui puşti LGBTQ că democraţia noastră este şi pentru ei", a adăugat ea.

Sarah McBride este prima femeie transgender aleasă în Senatul unui stat american.

În noiembrie 2017, Danica Roem a devenit prima femeie transgender care a ajuns în camera inferioară a unui stat american, în Virginia.

În vârstă de 30 de ani, Sarah McBride este originară din Wilmington, fieful candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden. Ea a lucrat cu fiul acestuia, Beau Biden, când el era procuror general al statului şi la Casa Albă în mandatul lui Barack Obama.

 

Din 2013, ea militează împotriva discriminărilor de gen în legislaţia din Delaware. Ea este în prezent purtător de cuvânt al Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala organizaţie de apărare a drepturilor LGBTQ în SUA, notează Agerpres. 

În 2016, Sarah McBride a susţinut un discurs la Convenţia democrată, devenind prima persoană transgender care participă la convenţia unui mare partidGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Politica


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel