Alec Baldwin nu ar fi respectat cea mai importantă regulă de siguranță, spune un expert: "Încărcată sau neîncărcată, o armă nu trebuie niciodată îndreptată spre o altă ființă umană"

Data actualizării: | Data publicării:
Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Un expert în arme de la Hollywood a făcut declarații despre accidentul teribil de pe platoul de filmare al ultimului film al lui Alec Baldwin, în care o femeie și-a pierdut viața și un bărbat a fost grav rănit, după ce arma actorului s-a descărcat în ei. 

Alec Baldwin folosea un pistol de recuzită când a împușcat-o din greșeală pe Halyna Hutchins, directorul de imagine, în timp ce se filmau scenele pentru Rust. Ulterior, aceasta a murit din cauza rănilor suferite, după ce a fost transportată cu avionul la spital.

Regizorul, Joel Souza, a fost și el rănit în incident, iar între timp a fost externat din spital.

Consultantul în domeniul armelor de foc de la Hollywood, Bryan Carpenter, de la Dark Thirty Film Services, a declarat pentru New York Post că Baldwin nu a respectat sfatul numărul unu în materie de siguranță: "Încărcată sau neîncărcată, o armă nu trebuie niciodată îndreptată spre o altă ființă umană. Niciodată nu lași botul armei să acopere ceva ce nu intenționezi să distrugi. Toate armele sunt întotdeauna încărcate. Chiar dacă nu sunt, tratează-le ca și cum ar fi."
El a adăugat că, atunci când armele sunt implicate într-o scenă de film, actorul o va îndrepta spre un "loc fictiv" și niciodată spre cineva implicat în producție.

Există, de asemenea, o mare diferență în ceea ce privește modul în care este încărcată arma, în funcție de faptul că se filmează scene reale sau doar se repetă.

"Trebuie să te asiguri că arma este cu adevărat rece, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să fie niciun glonț în ea, punct. Și mai ales dacă este vorba de o repetiție", a explicat dl Carpenter pentru CNN.

Tatăl Halynei Hutchins, Anatoly Androsovych, a declarat că familia sa este neîncrezătoare în legătură cu moartea tragică a fiicei sale, dar nu dă vina pe Baldwin.


 "Încă nu ne vine să credem că Halyna a murit, iar mama ei își pierde mințile de durere. Dar nu îl consider responsabil pe Alec Baldwin - este responsabilitatea celor de la recuzită care se ocupă de arme", a declarat el pentru The Sun.

Alec Baldwin, devastat după ce a împușcat mortal o femeie. Primele imagini cu actorul, imediat după tragedie FOTO


Baldwin nu ar fi știut că i s-a înmânat o armă încărcată

Dosarele tribunalului arată că asistentul regizorului a spus "armă rece" chiar înainte de a avea loc împușcătura, fără să știe că arma de recuzită era încărcată cu gloanțe reale, potrivit unui mandat de percheziție depus la un tribunal din Santa Fe.

Baldwin, devastat de durere

"Nu există cuvinte pentru a-mi exprima șocul și tristețea în legătură cu tragicul accident care a luat viața Halynei Hutchins, o soție, mamă și colegă profund admirată de noi. Cooperez pe deplin cu ancheta poliției pentru a aborda modul în care s-a produs această tragedie și sunt în contact cu soțul ei, oferindu-lr sprijinul meu lui și familiei sale.
Inima mea este frântă pentru soțul ei, pentru fiul lor și pentru toți cei care o cunoșteau și o iubeau pe Halyna", a transmis Alec Baldwin pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al Rust Movies Productions LLC a confirmat că producția a fost oprită "pentru o perioadă nedeterminată de timp" ca urmare a evenimentelor.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că 'întreaga distribuție și echipă a fost absolut devastată' de tragedie și că vor fi oferite servicii de consiliere tuturor celor care au legătură cu filmul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience