Alec Baldwin ar putea fi pus din nou sub acuzare pentru incidentul de la filmările peliculei "Rust"

Data publicării:
 Alec Baldwin, sursa instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, sursa instagram

Procurorii din statul american New Mexico au anunţat marţi că intenţionează să reia acuzaţiile de omor prin imprudenţă împotriva lui Alec Baldwin pentru împuşcarea fatală a directoarei de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare al lungmetrajului "Rust" în 2021.

Acuzaţiile împotriva lui Alec Baldwin vor fi prezentate în faţa unui mare juriu la jumătatea lunii noiembrie, a precizat procuroarea specială Kari Morrissey.

Demersul vine în urma rezultatelor unei investigaţii medico-legale independente, potrivit cărora Alec Baldwin trebuie să fi apăsat trăgaciul revolverului cu care repeta astfel încât arma să se declanşeze şi să tragă proiectilul real, incident în urma căruia Halyna Hutchins a murit, iar regizorul Joel Souza a fost rănit.

Concluziile sunt similare cu cele ale unui test realizat anterior de FBI asupra armei.

''În urma unor investigaţii desfăşurate în ultimele luni, fapte suplimentare au ieşit la iveală şi care, în opinia noastră, arată că domnul Baldwin poartă o culpă penală pentru decesul Halynei Hutchins şi împuşcarea lui Joel Souza'', au declarat Kari Morrissey şi Jason Lewis într-un comunicat.

Alec Baldwin a declarat că nu este vinovat de moartea Halynei Hutchins şi că el nu a apăsat pe trăgaci.

''Din păcate, această tragedie teribilă a fost transformată în acuzaţii eronate. Vom răspunde acuzaţiilor la tribunal'', au afirmat într-un comunicat Luke Nikas şi Alex Spiro, avocaţii starului american.

Actorul, cunoscut pentru rolul din serialul ''30 Rock'', a fost acuzat iniţial, în ianuarie, de omor prin imprudenţă pentru moartea Halynei Hutchins, alături de armurierul principal al filmului, Hannah Gutierrez, care va fi judecată în 2024.

Procedura reluării acuzaţiilor în faţa unui mare juriu echivalează cu noi probleme juridice pentru Alec Baldwin după ce procurorii respinseseră acuzaţiile împotriva actorului în luna aprilie pe baza unor noi probe, potrivit cărora, arma pe care acesta a folosit-o ar fi putut fi modificată astfel încât se putea declanşa fără ca trăgaciul să fie apăsat.

Kari Morrissey a spus că dacă noile teste arată că arma funcţiona, îl va pune din nou sub acuzare pe Alec Baldwin.

Procurorii apelează deseori la procedura marelui juriu întrucât aceasta este o metodă mai uşoară pentru a dovedi o cauză probabilă şi pentru a ajunge la un proces decât formularea unei plângeri penale, care poate fi analizată de avocaţii apărării în timpul unei audieri preliminare, potrivit experţilor în domeniul juridic, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel