Ai pielea uscată iarna? 5 trucuri simple prin care să îți hidratezi tenul

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Nati Melnychuk
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Nati Melnychuk

În timpul lunilor de iarnă, temperaturile scad foarte mult. Este destul de probabil ca și pielea dumneavoastră să sufere din această cauză. 

Din cauza frigului, pielea dumneavoastră devine uscată și crăpată, iar acest lucru poate provoca iritații și mâncărimi. Acesta nu este un calvar distractiv! Pentru a te asigura că nu simți nevoia să te scarpini toată ziua, avem câteva sfaturi pentru tine care te vor ajuta să previi pielea uscată. În acest fel, îți vei proteja pielea împotriva influențelor iernii în cel mai bun mod posibil.

Fă-ți pielea rezistentă la iarnă cu aceste cinci sfaturi:

1. Exfolierea

Exfolierea te ajută să îndepărtezi toate celulele moarte de pe piele, ceea ce face ca fața ta să arate mai proaspătă și mai sănătoasă. Dacă nu faci acest lucru, celulele moarte ale pielii încep să se adune și acest lucru provoacă coșuri și pete uscate. Obții cele mai bune rezultate prin exfoliere de două ori pe săptămână.

2. Metoda de curățare adecvată

Alege cu atenție produsul de curățare pe care îl vei folosi. Cele mai multe produse conțin săpun și parfum, iar acest lucru provoacă uscarea pielii. În schimb, alege un produs de curățare pe bază de alcooli grași, cum ar fi alcoolul stearilic sau alcoolul cetearilic, deoarece acestea nu îți usucă pielea. Așadar, înainte de a cumpăra un produs de curățare, verificați întotdeauna lista de ingrediente.

3. Hidratare

Îngrijește-ți corespunzător pielea cu o cremă hidratantă. Căutați o cremă cu vitamina E și aloe vera, deoarece aceste ingrediente calmează pielea. Aici se aplică același lucru: evitați produsele care conțin săpun și parfum. S-ar putea să miroasă frumos, dar poate irita cu adevărat pielea. Aplicați crema hidratantă direct după ce v-ați uscat pielea. În acest fel, pielea ta va reține hidratarea pentru o perioadă mai lungă de timp.

4. Cunoașteți-vă tipul de piele

Știi dacă ai pielea normală, uscată sau grasă? Dacă știi care este tipul tău de piele, poți folosi produse special concepute pentru pielea ta. Acest lucru va face ca rutina ta de îngrijire a pielii să fie mult mai eficientă. Pentru persoanele cu pielea uscată, o cremă hidratantă cu o bază de ulei este cea mai bună. Uleiul formează un strat protector pe piele și asigură un tip de nutriție adecvat, ceea ce face ca pielea dumneavoastră să fie din nou moale și netedă. Persoanele cu pielea grasă ar trebui să evite acele produse pe bază de ulei, deoarece le pot provoca coșuri. Dacă aveți pielea grasă, ar trebui să alegeți un produs de îngrijire a pielii care nu vă înfundă porii. De asemenea, produsele ar trebui să conțină ingrediente antiinflamatoare, deoarece acestea vor reduce roșeața pielii, potrivit .tips-and-tricks.co/

5. Epilatul

Trebuie să recunoaștem că, de obicei, nu ne mai epilăm picioarele iarna pentru că oricum nimeni nu le va vedea în public. Dar știai că epilatul este de fapt bun pentru pielea ta? Prin epilatul, nu numai că îndepărtezi părul nedorit, dar scapi și de celulele moarte ale pielii. Astfel, crema hidratantă pe care o aplici pe picioare după aceea este mult mai eficientă!

Citește și: Avertismentul specialiştilor pentru cei care suferă de alergie la frig. Simptomele la care trebuie să fim atenți



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel