Avertismentul specialiştilor pentru cei care suferă de alergie la frig. Simptomele la care trebuie să fim atenți

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Spencer Backman
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Spencer Backman

Alergia la frig poate apărea atât la adulți, cât și la copii, iar simptomele acestei afecțiuni debutează imediat cum pielea a fost expusă la temperaturi scăzute. 

Este posibil să fii alergic la multe tipuri diferite de lucruri, inclusiv la temperaturi scăzute. Termenul medical pentru urticaria care se formează pe piele atunci când aceasta este expusă la frig este urticarie la rece (CU). O reacție alergică acută severă, numită anafilaxie, este posibilă dacă aveți CU.

Este posibil să fiți alergic la frig dacă observați modificări ale pielii sau alte simptome după expunerea la temperaturi scăzute. Această afecțiune poate apărea brusc și se poate rezolva de la sine în timp. Există modalități de a gestiona afecțiunea. Este posibil să puteți chiar să preveniți apariția simptomelor.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre alergia la frig. 

Care sunt simptomele?

Simptomele alergiei la frig, care nu pun în pericol viața, dar sunt grave, pot include:

febră
dureri de cap
dureri articulare
oboseală
anxietate
Simptomele severe ale urticariei reci care necesită asistență medicală imediată pot include:

anafilaxie, care este o reacție alergică acută severă
probleme de respirație, cum ar fi respirația șuierătoare
umflarea limbii și a gâtului
palpitații ale inimii
o scădere a tensiunii arteriale
leșin
șoc

Apariția simptomelor CU poate varia. Este posibil să constatați că simptomele apar aproape imediat (între 2 și 5 minute) după expunerea la temperaturi scăzute. Simptomele pot dispărea în 1 până la 2 ore.

Alteori, reacția poate începe la mult timp după expunerea la frig, în câteva ore sau câteva zile, și ar putea dura până la 2 zile pentru a dispărea. Afecțiunea dvs. poate fi moștenită dacă prezentați simptome de CU întârziate.

Care sunt cauzele alergiei la frig?

Cauzele alergiei la frig sunt numeroase: ieșirea afară pe vreme friguroasă, înotul sau scăldatul în apă rece, intrarea într-un spațiu cu aer condiționat sau menținut la temperaturi scăzute, cum ar fi un congelator cu intrare liberă

Dacă aveți alergiei la rece, expunerea la aceste temperaturi scăzute face ca organismul dumneavoastră să elibereze histamine, ceea ce declanșează simptomele.

Cine este la risc?

Alergia la frig se dezvoltă cel mai adesea la adulții tineri. Aproximativ jumătate dintre persoanele care suferă de această afecțiune, pe măsură ce trece timpul, fie vor avea o ameliorare semnificativă a simptomelor, fie nu vor mai prezenta alergie la frig în decurs de 6 ani.

Alergia la frig poate fi moștenită de la un membru al familiei. De asemenea, poate apărea și la persoanele fără antecedente familiale. Simptomele pot fi, de asemenea, declanșate de o anumită boală, cum ar fi:

o afecțiune autoimună
o infecție virală care provoacă mononucleoză
varicela
hepatită virală
alte afecțiuni ale sângelui
De cele mai multe ori, simptomele pot apărea apare aparent din senin, fără un factor declanșator subiacent evident, altul decât expunerea la frig.

Cum se diagnostichează alergia la frig?

Mergeți la medic dacă vă confruntați cu ceea ce pare a fi alergie la frig, la prima expunere la temperaturi scăzute.Acest lucru îi va permite medicului dvs. să vă diagnosticheze simptomele. Există unele afecțiuni care au simptome similare. Este important să le excludeți pe acestea. Căutați imediat asistență medicală dacă simptomele sunt severe.

În timpul vizitei la medic, fiți pregătiți să discutați despre simptomele și istoricul sănătății dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va face, de asemenea, un examen fizic. De asemenea, este posibil să efectueze un test de provocare cu cuburi de gheață pentru a observa reacția organismului dumneavoastră la temperaturi scăzute. În timpul acestui test, medicul va aplica un cub de gheață într-o pungă de plastic pe corpul dumneavoastră timp de câteva minute și apoi va vedea dacă apar urticarie sau alte simptome.

Este posibil ca pielea dumneavoastră să nu reacționeze imediat la acest test dacă ați moștenit această afecțiune. De asemenea, medicul dumneavoastră poate solicita analize de sânge pentru a determina sau a exclude cauzele care stau la baza simptomelor dumneavoastră, potrivit healthline.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel