Afirmaţii zilnice pentru întărirea stimei de sine. Preia controlul asupra încrederii tale cu aceste mantre

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Ben White
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Ben White

Stima de sine scăzută ne poate afecta viaţa în mai multe aspecte personale şi profesionale.

 De cele mai multe ori, dorim să primim validare de la ceilalţi, o vorbă bună, o laudă pentru ceva bun sau un compliment pentru noul nostru look dar există o şansă să nu le primim niciodată. De ce să nu ni le oferim chiar singuri? Poate părea ciudat la început dacă nu ai obişnuinţa de a vorbi frumos despre tine sau cu tine, dar este dovedit că modul în care ne raportăm la propria persoană ne poate clădi sau strica stima de sine, imaginea de sine şi energia pe care o emanăm sau o atragem. 


 
Mai mult, imaginea noastră de sine, cu care am crescut din copilărie, nu este decât suma opiniilor sau etichetelor altor oameni din jurul nostru despre noi, de la părinţi, profesori, prieteni etc. Însă vestea bună este că putem să ne schimbăm oricând aceste etichete cu unele alese de noi şi să ne reconstruim imaginea de sine cu una care ne încurajează nu să fim aroganţi sau îngâmfaţi, ci încrezători în propria persoană.

Iată câteva afirmaţii cu care poţi începe să îţi schimbi atitudinea faţă de tine şi să îţi clădeşti stima de sine. Pentru a avea efect, trebuie să le repeţi de câteva ori pe zi. Cum vei ştii că funcţionează? Când le vei crede fără să le spui, când nu vei mai avea nevoie să aştepţi atenţia sau vorbele bune de la ceilalţi, când vei realiza că etichetele pe care ţi le pun ceilalţi nu îţi aparţin.

 

Citește continuarea pe ASTROSENS.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel