Adormirea Maicii Domnului. Părintele Vasile Ioana, răsturnare de situație cu urarea „La mulți ani!“ de pe 15 august / video

Data publicării:
Părintele Vasile Ioana. Captură video Youtube: Kanal D
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana. Captură video Youtube: Kanal D

Preotul Vasile Ioana a spus dacă se zice „La mulți ani!“ persoanelor care poartă numele Fecioarei Maria cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Vasile Ioana, preot paroh la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o zi“, a spus dacă pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, se spune „La mulți ani!“ celor care poartă numele Fecioarei Maria:

„Dragii mei, la această sărbătoare (n.r. Adormirea Maicii Domnului) spunem „La mulți ani!“ Mariilor, spunem „La mulți ani!“ celor care poartă numele Maicii Sfinte sau nu? Foarte mulți m-au întrebat asta și de aceea aș dori să vă spun cum ar trebui să sărbătorim această zi. Desigur, pentru cei care purtați numele Sfintei, Preaiubitei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria este o zi deosebită și e bine să o sărbătoriți pentru că, în această zi, Maica Sfântă merge la ceruri. Este o zi de bucurie, este o sărbătoare foarte mare. Mutarea la cer a Maicii Sfinte este un moment de mare bucurie, dar această bucurie nu ar trebui să fie doar petrecere, doar paranghelie, doar muzică tare, grătare, dezmăț, abuzuri și lăcomie de mâncare, ci sărbătoarea aceasta ar trebui să o cinstim și altfel. Să mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Sfinte pentru toată ocrotirea și, mai mult decât atât, să ne rugăm Maicii Sfinte să mijlocească la Fiul ei Preaiubit pentru sufletele noastre.

Așadar, se poate spune „La mulți ani!“ și în 15 august, și în 8 septembrie, pentru că ziua aceasta nu este o zi a întristării. Adormirea Maicii Domnului nu este o zi a tristeții, ci o zi a bucurie, când Iisus Hristos ia sufletul Maicii Sfinte și îl primește așa cum, atât de frumos, vedem în iconografia bizantină. Maica Domnului să vă ocrotească! La mulți ani, Mariilor, Marinilor, Marienelor, Marianilor și tuturor celor ce purtați acest atât de frumos nume. Sărbătoriți și astăzi, și pe 8 septembrie, dar sărbătoriți prin iubire, prin rugăciune, prin pace și prin mulțumire. La mulți ani! Doamne ajută!“, a spus preotul Vasile Ioana, potrivit DC News. 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel