Adormirea Maicii Domnului - 15 august. Spunem „La mulți ani!” de Sfânta Maria? Răspunsul părintelui Vasile Ioana

Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură YouTube/ fain&simplu
Descriere foto: Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură YouTube/ fain&simplu

Pe 15 august, multă lume se întreabă dacă pot spune „La mulți ani!” persoanelor care poartă numele de Maria și derivatele aferente.

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române slujesci în data de 15 august 2023, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Spunem „La mulți ani!” de Sfânta Maria? Aflăm răspunsul de la părintele Vasile Ioana.

„Foarte mulți m-au întrebat dacă spunem „La mulți ani!“ celor care poartă numele Maicii Sfinte sau nu. Foarte mulți m-au întrebat și de aceea aș dori să vă spun cum ar trebui să sărbătorim această zi. Desigur, pentru cei care purtați numele Sfintei, Preaiubitei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria este o zi deosebită și e bine să o sărbătoriți pentru că, în această zi, Maica Sfântă merge la ceruri.

Este o zi de bucurie, este o sărbătoare foarte mare. Mutarea la cer a Maicii Sfinte este un moment de mare bucurie, dar această bucurie nu ar trebui să fie doar petrecere, doar paranghelie, doar muzică tare, grătare, dezmăț, abuzuri și lăcomie de mâncare, ci sărbătoarea aceasta ar trebui să o cinstim și altfel. Să mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Sfinte pentru toată ocrotirea și, mai mult decât atât, să ne rugăm Maicii Sfinte să mijlocească la Fiul ei Preaiubit pentru sufletele noastre“, a spus preotul Vasile Ioana.

 

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 15 aug 2023, 08:17 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience