Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Celebra regizoare și actriță a încetat din viață la numai 56 de ani.

Adina Cristescu a fost o celebră actriță de film și regizoare. Moartea bruscă și nefericită a fost anunțată pe rețelele de socializare de prietena ei bună, Elvira Deatcu:

„Adina mea dragă… “Stăncuța”noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu)permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau…o carte bună…

Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită!Deja îmi lipsești!…”, a scris Elvira Deatcu, pe pagina ei personală de Instagram.

Chiar și urmăritorii actriței și-au manifestat durerea, prin numeroasele mesaje de „condoleanțe” la postarea prietenei sale. 

Cu toate că moartea a fost una bruscă, încă nu sunt relatate alte detalii ale decesului acesteia. Cu atât mai mult, lume artistică din România resimte multă durere în urma acestui moment. Mai multe detalii în legătură cu moartea subită sunt așteptate de către urmăritorii artistei.

Despre Adina Cristescu

Pe lângă amprenta pe care și-a lăsat-o în rolul de „Buna Poveștilor”, Adina Cristescu a mai fost remarcată în alte distribuții importante precum: „Cenușa păsării din vis” din 1989, „Prea târziu” din 1996, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” din 2007, „Trenul foamei” din 2010 și „Aurora” din 2010, relatează actualitate.net.

Adina Cristescu părăsește această lume lăsând în urmă o adâncă suferință, atât în sfera teatrului românesc, cât și în cea a regiei și a scrierilor scenaristice. Cu precădere, ea a fost o prezență semnificativă în universul artistic al României.

Ea s-a născut pe data de 17 august 1967 în București, a fost o distinsă actriță, producătoare de film, învățătoare și o iubită animatoare în România. Ea s-a remarcat în special prin organizarea atelierelor de teatru destinate copiilor și a câștigat inimile tinerilor, fiind denumită "Buna Poveștilor" la Teatrul Național pentru Copii, în cadrul unui proiect dezvoltat alături de "Abracadabra".

„Teatrul Naţional pentru Copii, un proiect lansat de Fundaţia Abracadabra sub îndrumarea actorului Marian Râlea și în colaborare cu Teatrul Naţional din Bucureşti, oferă o scenă pe care cei mici se transformă în eroii nobili și curajoși ai basmelor. Prin simplitatea elementelor de costum și decor, copiii învață să depășească temerile, confruntându-se brav cu entitățile malefice și cu puterile întunecate prezente în legendele românești, atât cele tradiționale cât și cele moderne, iar Adina Cristescu a fost acolo pentru a-i îndruma”, notează sursa menționată.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience