Adi Nartea, diagnostic teribil: „Am început să plâng”. Simptomul banal care l-a ajutat să descopere boala

Data publicării:
Adi Nartea, foto Facebook
Descriere foto: Adi Nartea, foto Facebook

Adi Nartea a trecut prin coșmarul vieții sale, în urmă cu 6 ani. Un simptom banal i-a adus un diagnostic teribil: tumoare la creier. 

Actorul a fost invitat în emisiunea La Măruță, de la PRO TV, acolo unde a povestit cum a ajuns să fie diagnosticat, dar și care au fost pașii care i-au salvat viața. Adi Nartea spune că inițial a mers la ORL, din cauză că avea urechea tot timpul înfundată, unde a primit un diagnostic ușor, de deviație de sept, însă mama sa a fost cea care l-a convins să facă și un RMN, care, ulterior, a relevat faptul că avea o formațiune crescută în spatele ochiului, numită schwanom de trigemen. Au urmat două operații complicate și riscante, dintre care una intracraniană, iar riscurile erau uriașe. Medicii l-au avertizat atunci pe actor că ar putea rămâne desfigurat în urma operației.


„Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor. I-am spus că da și mi-a zis: Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat”, dezvăluia actorul, în urmă cu ceva timp, în podcastul „Acasă la Măruță”.

După cele două operații, actorul spune că a avut unele revelații și a început să aprecieze altfel viața. 


„Au fost momente grele. Am avut și experiență din astea mai mistică. Dar cel mai important lucru este că au venit la mine soția, Alina, și Mara, care avea 2 ani atunci, și în momentul în care am văzut-o….m-a umplut cu totul.

Cea mică se uita la mine și nu avea nicio treabă. Aveam capul cât banița. Ne-am jucat în continuare, a înțeles. Abia după vreo săptămână s-a uitat la mine și a întrebat dacă mă doare. Acela a fost un moment…și acum dacă stau să mă gândesc, încep să plâng”, a dezzvăluit Adrian Nartea, în emisiunea de la PRO TV


Experiența sa l-a ajutat să salveze și alte vieți

„Au fost vreo 3 oameni pe care i-am îndrumat și s-au dus pe căile lor, dar au luat exemplul meu și i-am motivat. Eram la un maraton și a venit o doamnă la mine și mi-a zis că o fetiță, mama ei după ce a văzut podcast-ul mi-a scris pe Instagram și am îndrumat-o, și mi-a spus că s-a operat la același profesor la care am fost eu și a rămas în Lyon, iar acum este studentă acolo.

Iar boala ei, ce avea ea, era una la 400.000. Dacă se opera în altă parte și nu se opera la profesorul ăla, nu descopereau boala asta, iar ea nu mai era în viață. A fost un miracol”, a dezvăluit Adrian Nartea la Pro TV.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel