Adi Nartea a avut mari probleme de sănătate în trecut: „Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm”

Data publicării:
Adi Nartea, sursa instagram
Descriere foto: Adi Nartea, sursa instagram

Adi Nartea a povestit cu ochii în lacrimi despre cea mai grea perioadă din viața lui. Actorul a avut probleme grave de sănătate. 

Invitat în podcastul Acasă la Măruță, Adi Nartea a dezvăluit cu ce probleme de sănătate s-a confruntat în urmă cu 4 ani. Actorul din serialul „Vlad” a fost diagnosticat cu schwanom de trigemen, „o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior”. 


„Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. 


Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez”, a dezvăluit Adi Nartea. 


Actorul a povestit că mama lui a fost cea care i-a spus să facă un RMN pentru a fi sigur ca este vorba doar despre o deviație de sept. Adi Nartea a declarat că urechea înfundată nu a fost singurul simptom. Acesta spune că după ce mergea la dentist și ținea maxilarul deschis mai mult timp, simțea furnicături. 


„Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit”, a adăugat actorul. 


Adi Nartea nu s-a putut liniști și a cerut părerea mai multor neurologi și neurochirurgi. 


„Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare. Se numește schwanom de trigemen. Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. 


Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a mărturisit Adi Nartea.


Medicii l-au recunoscut pe actor și i-au spus că va trebui să își caute o alte profesie, deoarece se poate să rămână desfigurat. 


„Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor. I-am spus că da și mi-a zis: Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat”, a completat actorul.

 

Citește și: Anunțul neașteptat făcut de fiul Clejanilor. Fulgy a luat o decizie importantă împreună cu Ioniță și Viorica



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel