Adi Hădean se revoltă. Fiul celebrului bucătar se confruntă cu probleme de sănătate: ”100 de zile în care abia respiră. Faceți-vă treaba, indolenților!”

Adi Hădean, foto Instagram
Descriere foto: Adi Hădean, foto Instagram

Adi Hădean a transmis un mesaj dur autorităților responsabile de culturile de ambrozie din București, care chinuie, an de an, persoanele alergice. 


Fiul lui Adi Hădean este alergic la ambrozie, iar în această perioadă se chinuie să respire, zi de zi. 


”România nu-i greu de iubit. Are munte, mare, râuri curate, câmpie câtă vrei, dealuri și mai și. Mâncare grozav de bună și de variată, încă destul de mulți oameni mișto, peisaje care-ți taie respirația.

Și mai are ceva care-ți taie respirația, dacă ești alergic (și-s tot mai mulți oameni alergici) la:  ambrozie”, scrie Adi Hădean pe pagina sa de Facebook.


Celebrul bucătar dezvăluie prin ce chinuri trece fiul său în fiecare an

 

”Zona București-Ilfov geme de ambrozie. Corbeanca, Pipera, nordul și sudul capitalei sunt sufocate. De vreo cinci ani avem o lege, slabă și șchioapă, dar care ar putea fi măcar pe jumătate folositoare dacă ar fi aplicată. Dar nu e.

Știți cum știu că nu e? Am în casă un copil care în ultimii cinci ani a pierdut câte 100 de zile și nopți pe an din cauza ambroziei. Și noi împreună cu el”, a mai spus celebruș bucătar.

 

Fiul său nu poate respira din cauza ambroziei: „Ochii lui frumoși sunt tulburi și fața-i e tumefiată”


”100 de zile în care abia respiră, în care fiecare ieșire din casă aduce cu sine un chin pe care doar ceilalți alergici îl cunosc,

100 de zile de reducere a mobilității și a activităților (cele mai multe dintre ele se suprapun cu școala, oricum).

100 de nopți în care stăm treji să vedem dacă mai respiră și cât sunt de lungi perioadele de apnee,

100 de nopți în care se trezește de 5-6 ori pe noapte tocmai pentru că nu mai poate respira.

100 de zile și nopți în care-și freacă ochii de parcă ar vrea să și-i scoată, din pricina mâncărimii.

100 de zile în care ochii lui frumoși sunt tulburi și fața-i e tumefiată.

100 de zile și nopți de medicamente, pufuri și picături care nu au cine știe ce efect asupra alergiei, dar despre care sigur nu știm ce efecte pe termen lung vor avea asupra sănătății lui”, a mai spus acesta. 


„Faceți-vă naibii treaba, indolenților, că nu vă plătim să stați degeaba”


Adi Hădean trage la răspundere autoritățile, începând cu cele locale și terminând cu Garda de mediu, pentru faptul că nu se iau măsuri pentru stârpirea ambroziei.

”Stimabililor, e suficient să faceți treaba pentru care vă plătim, adică să aplicați legea. Și dacă nu-i bună, schimbați legea, că știți cum se face. Și nu-i destul să vă justificați că nu puteți intra pe terenurile private. Că-s multe bătrâne din țara asta care s-au trezit cu mascații în bătătură pentru că au cinci fire de cânepă lângă gard.

Puteți să erbicidați fără să intrați pe proprietate, puteți să curățați șanțurile și marginile drumurilor, puteți să curățați terenurile pe care le administrați direct. Alergia la ambrozie nu-i ca alergia la pisică. De pisică poți să scapi.

Ambrozia elimină milioane de spori dintr-o plantă, spori care călătoresc zeci de kilometri și se agață cu cârlige invizibile ochiului de orice mucoasă, iritând ochii, plămânii, căile respiratorii. Faceți-vă naibii treaba, indolenților, că nu vă plătim să stați degeaba, cum mulți dintre voi credeți!”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 26 aug 2023, 17:23 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience