Adevărul despre uleiul de măsline: cât de sănătos e, în realitate

Data actualizării: | Data publicării:
Ulei de măsline, foto Unsplash/ autor: Roberta Sorge
Descriere foto: Ulei de măsline, foto Unsplash/ autor: Roberta Sorge

Iată mai multe mituri distruse și adevăruri despre uleiul de măsline, mai puțin cunoscute. 

Uleiul de măsline este recunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, care includ scăderea colesterolului, o sănătate mai bună a inimii, creșterea imunității și faptul că este mai ușor de digerat. Uleiul de măsline are, de asemenea, destul de multe beneficii pentru îmbunătățirea frumuseții. Cu toate acestea, oamenii sunt încă sceptici în ceea ce privește utilizarea uleiului de măsline în gătitul zilnic. Principalul motiv pentru aceasta este lipsa de informații despre variantele de ulei de măsline, fiecare potrivită pentru scopuri diferite.

 

Prima presă la rece ajută la obținerea uleiului de măsline extravirgin. Are o aromă distinctă, dar nu poate tolera căldura și este potrivit pentru consumul brut, făcându-l o alegere ideală pentru sosuri la salată. Dacă uleiul de măsline virgin este de o calitate mai scăzută, nivelul de aciditate crește pe măsură ce se deteriorează, până când nu mai este destinat consumului sub formă brută. 

 

Pulpa măslinelor rămase după extragerea uleiului de măsline extravirgin se numește tescovină de măsline. Tocul rezidual mai are în el o cantitate bună de ulei, care este extras folosind mecanisme avansate, lăsând valoarea nutritivă intactă. Acest lucru ajută la obținerea uleiului de tescovină de măsline, care, datorită procesului său de extracție, are mai mulți antioxidanți și un punct de ardere mai mare decât alte clase de ulei de măsline. Are, de asemenea, o aromă neutră, ceea ce îl face ideal pentru gătirea tuturor tipurilor de bucătării. Înțelegerea diferenței dintre variantele de ulei de măsline, în principal ulei de măsline extra virgin și ulei de tescovină de măsline care funcționează la capete opuse, poate ajuta la alegerea uleiului de măsline potrivit pentru un scop specific. 

 

Află totul despre miturile care înconjoară uleiul de măsline pe DCMedical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel