Adda, bilanț după lupta cu boala Lyme: „Am luat în total 4650 de pastile. 31 pe zi”. Cum se simte artista după ce a terminat tratamentul

Data publicării:

Adda a vorbit despre chinurile prin care a trecut, în ultimii ani, înainte, dar și după descoperirea diagnosticului corect. Vedeta a luat mii se pastile, a făcut injecții și s-a rugat neîncetat pentru sănătatea ei. 

Artista a fost diagnosticată cu Bartonela și Borelioză, (boala Lyme), în urmă cu un an și jumătate, după ce, timp de 1 an, a fost tratată pentru o afecțiune diagnosticată greșit. Simptomele bolii o supărau însă se peste cinci ani.

 

În 2021, Adda a ajuns la urgență, în urma unei reacții alergice grave. Vedeta avea edem la nivelul gâtului, astfel că îi era dificil să respire. Mai mult, pe corpul acesteia apăruse o urticarie atipică, despre care avea să afle că poartă denumirea de Dermografism. După luni de zile de investigații, medicii i-au pus diagnosticul de intoleranță la Histamină și vedeta a început să urmeze un tratament dificil și un regim alimentar extrem de restrictiv. În 2022, artista a anunţat că a fost diagnosticată greşit. De atunci, artista a fost tratată pentru Borelioză (Lyme) și Bartonella, două afecțiuni extrem de periculoase, care îi puneau viața în pericol. 

Acum, artista a dezvăluit că medicii au anunțat-o că a ajuns la final de tratament. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ADDA (@addabaladda)

 

„Postez și plâng ca un copil. Am și băut un pic deși e 14:30. Ideea e ca, acum 30 de minute, am vorbit cu medicul meu si mi-a spus ca OFICIAL AM TERMINAT TRATAMENTUL PENTRU LYME! Probabil o sa mai beau un pic mai târziu  si o sa plâng iar…. si apoi o sa mai beau si iar o sa plang…”, a scris artista pe rețelele de socializare. 

 

 

 

 

Ulterior, vedeta a revenit și a povestit, pe larg, în ce a constat tratamentul pe care l-a urmat timp de un an și jumătate

 

”Am făcut un calcul, că eu sunt psihopata uneori. “Uneori”. Nu știu cât de exact este dar, în primele 5 luni de tratament am luat în total 4650 de pastile. 31 pe zi mai exact. Aici intră și cele de protecție hepatică, stomac etc. Că m-am căptușit bine că să reziste organismul. Efectiv, spre final abia le înghițeam. Nu mai intrau. Apoi un an și jumătate de injecții.

Pentru cei care nu ați făcut... E ceva absolut ireal. În lunile astea am mai înghițit, la nevoie, una alta. Mai ales din alea de moși și babe, pentru artrită sau simptome neurologice. Zic moși și babe pentru că se face reclamă la TV la acele pastile, dar în reclamă apar unii de 70+. Și chiar ajută, pe cuvântu’ meu de cercetaș. Mai ales când mă trezeam noaptea și îl rugăm pe Cătă să mă învelească pentru că nu îmi mai puteam mișca mâinile deloc.
Uneori mai fac asta, dar noroc că trece senzația repede. I-am dat și cu vin alb uneori. Pentru că treceam de la agonie la extaz și voiam să-mi amorțesc durerea și frica și nerăbdarea și neliniștea. Și începeam să dansez singură prin casă”, a scris Adda, pe paginile sale de socializare.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ADDA (@addabaladda)

 

Adda: Din Octombrie 2020 nu știu cum e viața fără medicamente


”Mă bucur pentru fiecare om cu Lyme care are rezultate și mă întristez de fiecare dată când aud vești proaste. Și încă îl rog pe Dumnezeu să îmi dea putere. Pentru că doar EL știe ce și cum va fi. Dar oricum va fi îmi doresc să mă ajute. Să știu ce să fac cu binele, dacă binele va veni. Dar să știu să duc și greul, dacă e nevoie. Și îmi dau seama că anii ăștia m-au traumatizat. Dar mi-au și deschis ochii. Acum pot să spun că VĂD! Din Octombrie 2020 nu știu cum e viața fără medicamente. Cumva, stau în gardă, cu armele pregătite să lupt cu dușmanul invizibil. Pentru că m-am obișnuit să fac asta zi de zi. Nu doresc nimănui așa ceva. Lyme-ul este tortură. Sunt curioasă cum voi reacționa dacă rezultatele vor fi în favoarea mea. Adică gândesc pozitiv că o să fiu negativă! Sunt curioasă cum e fără bolovanul în spate și grijă pe umeri. Fără frică. Sunt curioasă cum e viața fără Lyme. Și în același timp mă întreb, dacă cumva voi mai știi cum mai e viața fără Lyme. Sunt profund recunoscătoare vieții că mi s-a arătat în toate formele. Nu a fost lină deloc. A fost cu atâtea lecții care, cu siguranță, nu sunt pentru lumea asta. Deși am început să le aplic aici. Pentru că cel mai bun lucru care a putut să mi se întâmple a fost să înțeleg că sunt aici ca să trăiesc pentru sufletul meu. Și dacă pot să fac bine, să fac. Și dacă pot să iubesc, să iubesc din toată inima. Și dacă pot să iert, să iert. Viața e un dar. Credeți-mă pe cuvânt. Nu o luați în glumă! Nu o sfidați. Nu o trădați. Nu va trădați sufletul. Păstrați-l curat. Cât de mult puteți. În Februarie mă voi testa și sper să fiu negativă. Și sper să nu revină simptomele. Momentan, am rămas cu mici dureri și amorțeli și dacă sunt foarte obosită sau stresată, cu mici simptome neurologice. Dar e totul sub control. Și mă rog, așa să rămână. Pup-mi-aș fălcile, sincer, că nu credeam că-s în stare să duc la final tratamentul. Să reînceapă un alt capitol din VIAȚĂ!”, a mai publicat cântăreața.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel