Ada Hausvater, despre redeschiderea teatrelor. Cum este reîntâlnirea cu publicul / EXCLUSIV

Data publicării:
Ada Hausvater, intervenție telefonică la Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Ada Hausvater, intervenție telefonică la Spectacola

Ada Hausvater, directoarea teatrului din Timișoara, a vorbit în exclusivitate pentru Interviurile Spectacola despre revenirea pe scenă, dar și despre reîntâlnirea cu publicul.

Redeschiderea teatrelor este marcată de incertitudine şi emoţie. Teatrele din România și-au deschis larg porțile, după ce autoritățile au relaxat măsurile și au permis  organizarea spectacolelor la interior, cu un public de 50% din capacitatea sălilor. 

Ada Hausvater, despre redeschiderea teatrelor și reîntâlnirea cu publicul

Ada Hausvater este regizor de teatru, iar din anul 2005 este directorul Teatrului Național din Timișoara. Ca regizor, a montat peste 25 de spectacole. Este doctor în teatru, conferențiar la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor (titlu acordat de Ministerul Culturii și Comunicației din Franța), membru în board-ul European Theatre Convention și senator de onoare al Universității de Vest Timișoara.

Ada Hausvater a vorbit la Interviurile Spectacola despre reîntâlnirea cu publicul, dar și ce înseamnă acest moment pentru teatru.

"Reîntâlnirea cu publicul este o lecție de viață. Teatrul este foarte dornic și foarte deschis pentru dialog. Întâlnirea cu publicul este o sursă de inspirație și de a asculta comunitatea și de a merge mai departe, de a lucra împreună. Eu cred că dacă noi știm să ascultăm publicul și publicul ne va asculta pe noi și publicul nostru este unul minunat. Este adevărat că este un public ocupat, ceea ce mi se pare foarte important, adică un public profesionist, familist, cumva sunt oameni pentru care timpul este foarte prețios.

Atunci când vin să petreacă cu teatrul pentru o seară, înseamnă că este o mare responsabilitate și trebuie să venim cu ceva în care ei vor răspunde și atunci vom construi mai departe ceva interesant. Cred că totuși viitorul înseamnă să ne stimulăm ca artiști și în societate unii pe ceilalți. Probabil, această reîntâlnire înseamnă o relație luată de la început.(...) Ideea este că noi trăim și ține de noi ca toată lume, inclusiv noi  să fim fericiți, să creăm această așteptare, acest orizon și în momentul în care te apropii de el să îți confirme sau să te stimuleze să mergi mai departe, ca o relație adevărată între doi parteneri, care rămân parteneri pentru că se stimulează unul pe celălalt, nu din obligație. Teatrul este, de fapt, viață!", a spus Ada Hausvater în exclusivitate pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel