Actriţa Angelina Jolie a sosit în Pakistan, în sprijinul victimelor inundaţiilor devastatoare

Data publicării:
 Captură video, Angelina Jolie, Instagram
Descriere foto: Captură video, Angelina Jolie, Instagram

Actriţa Angelina Jolie a sosit marţi în Pakistan în semn de sprijin pentru cele peste 33 de milioane de persoane afectate de inundaţiile devastatoare

Angelina Jolie, care este Ambasador al Bunăvoinţei pentru Organizaţia UNHCR, va vizita zonele distruse de inundaţii şi va evidenţia nevoia de ajutor urgent, precum şi soluţii pe termen lung pentru combaterea schimbărilor climatice, a anunţat Comitetul Internaţional de Salvare (IRC) într-un comunicat.

O înregistrare video care o arăta pe actriţa americană pe un aeroport din Pakistan a devenit virală pe reţelele sociale la scurt timp după sosirea ei în ţară, iar ştirea a fost difuzată şi de mass-media locale.

Angelina Jolie s-a mai aflat în trecut în Pakistan pentru a se întâlni cu victimele inundaţiilor din 2010 şi ale cutremurului din 2005.

Anterior, guvernul pakistanez a făcut apel la donaţii substanţiale afirmând că nu dispune de resursele necesare pentru a face faţă unui dezastru atât de mare.

"Să transformăm acest dezastru într-o oportunitate", a declarat ministrul Planificării, Ahsan Iqbal, care conduce Centrul Naţional de Coordonare a Răspunsului la Inundaţii (NFRCC), într-o conferinţă de presă.

Apelul a fost făcut după ce ţara a primit un răspuns modest din partea comunităţii internaţionale.

ONU a lansat un apel de ajutor de 160 de milioane de dolari pentru Pakistan, în urma inundaţiilor devastatoare provocate de ploile musonice care s-au soldat cu moartea a peste 1.500 de persoane, între care peste 550 de copii, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel