Actriţa americană Allison Mack a intrat la închisoare. Vedeta este condamnată pentru participarea la secta NXIVM

Data publicării:
Allison Mack, captură video Youtube
Descriere foto: Allison Mack, captură video Youtube

Actriţa americană Allison Mack, cunoscută din serialul de televiziune "Smallville", a intrat la închisoare cu douã sãptãmâni înainte decât data prevãzutã, pentru a ispăşi sentinţa de trei de ani pentru implicarea sa în cazul sectei NXIVM, al cărei fondator, Keith Raniere, a fost condamnat la 120 de ani de închisoare pentru trafic sexual şi alte capete de acuzare.

Potrivit documentelor judiciare publicate de mass-media locale, Allison Mack a ajuns luni la închisoarea din localitatea californiană Dublin (în apropiere de San Francisco), unde îşi ispăşesc condamnarea şi actriţele Lori Loughlin şi Felicity Huffman, pentru un caz de fraudă în sistemul de admitere în universităţile americane. 

Intrarea la închisoare a lui Allison Mack era programată pentru 29 septembrie.

Arestată în aprilie 2018, Mack şi-a recunoscut un an mai târziu culpabilitatea în două capete de acuzare pentru crimă organizată şi conspiraţie pentru crimă organizată, prilej cu care şi-a exprimat regretul şi a cerut iertare victimelor acestei secte.

În iunie, ea a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare şi la o amendă de 20.000 de dolari de un tribunal din New York.

Secta NXIVM, un presupus grup de ajutorare în care erau implicate mai multe personalităţi cunoscute, a fost utilizată de liderul său, canadianul Keith Raniere, pentru a abuza sexual o lungă listă de femei.

Keith Raniere a fost condamnat în octombrie anul trecut la 120 de ani de închisoare de un tribunal din New York, pentru trafic sexual, pornografie infantilă şi crimă organizată.

Procesul privind NXIVM s-a axat asupra unui subgrup al sectei, format exclusiv din femei şi intitulat DOS, ale cărui membre erau marcate cu iniţialele liderului într-o ceremonie dureroasă în care pielea le era cauterizată, fără anestezie, într-o zonă apropiată de pubis, notează Agerpres. 

Pe lângă relaţiile sexuale cu liderul sectei, apartenenţa la DOS cerea ca "sclavele" să obţină permis pentru a putea mânca, iar acestea erau obligate să furnizeze material grafic şi informaţii compromiţătoare ce puteau fi publicate în caz de neascultare a ordinelor.

Cazul a generat o amplă atenţie mediatică, în parte din cauza implicării unor persoane cunoscute ca Allison Mack sau Clare Bronfman, moştenitoare a imperiului de băuturi alcoolice Seagram's şi a fost abordat în numeroase documentare, precum "The Vow", difuzat de HBO.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel