Actorul Jamie Foxx, acuzat de agresiune sexuală într-un proces intentat la New York

Data publicării:
Jamie Foxx, foto Instagram
Descriere foto: Jamie Foxx, foto Instagram

Jamie Foxx, actor recompensat cu premiul Oscar, a fost acuzat de agresiune sexuală într-un proces intentat miercuri la New York, în care se susţine că ar fi pipăit o femeie într-un restaurant din Manhattan, în august 2015.

Reclamanta, al cărui nume real nu este menţionat în plângere, a declarat că agresiunea s-a petrecut într-un colţ retras al localului Catch NYC, după ce ea şi o prietenă l-au abordat pe starul de film şi s-au fotografiat cu el.

Reprezentanţii lui Foxx nu au răspuns imediat la o solicitare de a face comentarii cu privire la acest proces în care nu sunt specificate daunele solicitate.

Potrivit documentelor depuse, Foxx ar fi început să o pipăie pe femeie şi să o atingă pe sub haine, împotriva voinţei ei. El a fost întrerupt de prietena reclamantei, iar cele două au părăsit ulterior localul.

Actorul este cunoscut în special pentru portretizarea recompensată cu un premiu Oscar a cântăreţului Ray Charles în filmul "Ray" din 2004. De asemenea, el a obţinut o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din filmul "Collateral", în acelaşi an.

Jamie Foxx este una dintre vedetele acuzate recent de infracţiuni de natură sexuală, într-o serie de procese intentate în baza Legii privind supravieţuitorii adulţi, o lege a statului New York care permite ca astfel de procese să fie intentate chiar şi după expirarea termenelor de prescripţie.

Termenul limită pentru fereastra specială de un an prevăzută în temeiul acestei legi în cazul unor astfel de plângeri expiră la sfârşitul lunii.

Veteranul industriei muzicale Jimmy Iovine a fost la rândul său dat în judecată miercuri de o femeie care susţine că ar fi abuzat-o sexual. În plângerea depusă împotriva lui Iovine la tribunalul statului New York din Manhattan, o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită a declarat că a fost abuzată sexual, atinsă cu forţa şi supusă la hărţuire sexuală în august 2007.

Un purtător de cuvânt al lui Iovine a declarat că atât el cât şi artistul au fost "destul de şocaţi şi nedumeriţi" de această plângere. "Este prima dată când auzim despre această anchetă. Nimeni nu a făcut vreodată o astfel de plângere împotriva lui Jimmy Iovine şi nici nu am fost contactaţi sau informaţi anterior cu privire la o plângere din partea cuiva, inclusiv din partea acestei reclamante necunoscute"', a spus purtătorul de cuvânt.

Avocatul reclamantei, Douglas Wigdor, a refuzat să comenteze.

Printre alte personalităţi date în judecată în baza acestei legi se numără actorii Russell Brand şi Bill Cosby, fostul producător de film Harvey Weinstein, un fost preşedinte, Donald Trump, şi magnatul hip-hop Sean "Diddy" Combs, al cărui caz a fost soluţionat după o zi.

Axl Rose, solistul trupei Guns N' Roses, a fost dat în judecată, miercuri, în baza aceleiaşi legi, de Sheila Kennedy, actriţă şi fostă "Penthouse Pet of the Year", pentru o presupusă agresiune care ar fi avut loc în 1989, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel