Actorul georgian Kakhi Kavsadze, cunoscut pentru rolul lui Don Quijote, a murit la 85 de ani de COVID-19

Data publicării:
Kakhi Kavsadze, captura foto YouTube
Descriere foto: Kakhi Kavsadze, captura foto YouTube

Popularul actor georgian de teatru Kakhi Kavsadze, cunoscut pentru rolul Don Quijote de la Mancha în filmul TV "Viaţa lui Don Quijote şi Sancho" din 1988, a decedat marţi în urma complicaţiilor provocate de noul coronavirus

Surse ale Teatrului Dramatic din Tbilisi au confirmat decesul actorului.

Kakhi Kavsadze a contractat în noiembrie COVID-19, iar de atunci el a fost internat într-un spital din Georgia conectat la un aparat de respiraţie asistată, notează Agerpres.

Numit Artist al Poporului, el a fost considerat în epoca sovietică "ambasador onorific" al Georgiei în Spania, după ce a interpretat rolul lui Don Quijote într-un film de 343 de minute difuzat în mai multe părţi.

Filmul TV a fost produs de principalele studiouri georgiene în colaborare cu televiziunea autonomă din Ţara Bascilor.

În urmă cu patru ani, Kakhi Kavsadze declara într-un interviu pentru EFE că acest rol a fost o trambulină pentru el. "Nu există actor în lumea asta care să nu viseze să-l interpreteze pe Cavalerul tristei figuri. Am avut noroc", a spus Kavsadze.

În acest film pentru televiziune, al regizorului Rezo Chkheidze, toate rolurile au fost interpretate de actori din Georgia.

Sancho Panza a fost interpretat de Mamuka Kikaleishvili. La momentul lansării pe micile ecrane din URSS, actorul avea doar 28 de ani. El a murit la 40 de ani când era implicat într-un alt proiect de televiziune.

Pentru rolul lui Don Quijote, Kavsadze a fost recompensat cu două premii importante ale cinematografiei ruse. Filmările, care au avut loc în Georgia şi Spania, au durat peste patru ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel