Actorul Elliot Page, primul bărbat trans care apare pe coperta revistei Time

Data publicării:
Elliot Page, pe vreme când se considera femeie și se numea Ellen Page. Captură foto Youtube
Descriere foto: Elliot Page, pe vreme când se considera femeie și se numea Ellen Page. Captură foto Youtube

Actorul Elliot Page, cunoscut din filmul "Juno", pentru care a primit o nominalizare la premiul Oscar la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", va deveni în curând primul bărbat transgender care apare pe coperta revistei Time, odată cu apariţia de vineri la standurile de presă a celui mai recent număr al acestei publicaţii.

În vârstă de 34 de ani, Elliot Page, care a fost nominalizat la mai multe premii cinematografice datorită interpretării sale din "Juno" (2007), un film independent care are în palmares un premiu Oscar, şi care joacă un rol principal în serialul de mare succes "The Umbrella Academy", produs de Netflix, a anunţat că este o persoană trans în decembrie 2020.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

Actorul a făcut acea dezvăluire prin intermediul unui mesaj publicat pe Instagram.

Elliot Page calcă astfel pe urmele actriţei Laverne Cox, prima femeie trans care a apărut pe coperta revistei Time - semnal al acceptării din partea mass-media de masă -, în anul 2014, notează Agerpres.

De atunci, drepturile persoanelor trans au făcut subiectul unor dezbateri aprinse în Statele Unite şi în alte zone ale lumii.

În 2017, fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat că interzice persoanelor trans să se înscrie în armata Statelor Unite, însă acea lege a fost anulată în acest an de succesorul lui, preşedintele Joe Biden.

În ultimele 12 luni, zeci de state americane au propus legi care vor să le interzică femeilor şi fetelor trans să concureze în sporturile feminine, în contrast cu agenda promovată de administraţia Biden, care vizează o mai mare incluziune a persoanelor din comunitatea LGBT+



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel