Actorul Doru Ana a murit. Lumea teatrului este în doliu: „Ați plecat discret, domnule profesor”

Data publicării:
Doru Ana, foto Facebook
Descriere foto: Doru Ana, foto Facebook

Actorul Doru Ana s-a stins din viață pe 11 octombrie, la vârsta de 68 de ani. 

Casa de Producție a Televiziunii Române a anunțat dispariția marelui actor.


Drum lin în lumină, Doru Ana (28 februarie 1954 - 11 octombrie 2022)

 

Doru Ana a absolvit Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București,  la clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu.

A jucat în seriale și filme românești de succes, precum: Adela (2021), Fructul oprit (2018), La drum cu tata (2016), Ultima zi (2016), Umbre (2014), Carmen (2013), Câinele Japonez (2013), După dealuri (2012), Pariu cu viața (2011), Visul lui Adalbert (2011), Cealaltă Irina (2009), Medalia de onoare (2009), Nunta mută (2008), Schimb valutar (2008), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Hacker (2004), Occident (2002), Marfa și banii (2001), Terminus paradis (1998), Undeva in Est (1991), Primăvara bobocilor (1985).


Doru Ana a fost profesorul unor generații întregi de actori

 

Mirela Oprișor, fosta elevă a lui Doru Ana, și-a arătat regretul pentru pierderea marelui actor.

 

„Dragul meu profesor, Doru Ana! Dumnezeu sa îl odihneasca!”

 

Silviu Mircescu și-a arătat și el regretul pentru plecarea fostului său profesor.

„Ați plecat discret domn’ profesor…. Dumnezeu să vă odihneasca în pace!”

 

 

„Unul dintre profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat astazi, intr-o stea. Actorul DORU ANA. Dumnezeu sa il odihneasca!”, a transmis actrița Medeea Marinescu.

 

„Dumnezeu să-l ierte! Pot să spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați, care m-a susținut pana la capăt! Un actor talentat alături de care am avut ocazia sa joc în Inimă de țigan și să mă îndrume în facultate! DORU ANA RIP”, a transmis și actrița Dana Hauer.

„Un om și coleg blând, bun și generos. Un minunat actor și profesionist. Dumnezeu să vă odihnească, domnule Doru Ana!”, a transmis și actorul Silviu Biriș.

 

Tragedia care i-a marcat viața

 

În urmă cu 27 de ani, Doru Ana a trăit o mare tragedie: și-a pierdut fiica.

"Mi-a murit un copil, o fetiță. La 7 ani jumate, a călcat-o mașina pe Podul Grant pe 1 ianuarie. Cred că îți dai seama ce au însemnat primii ani de după moartea ei. Toată lumea 'la mulți ani - la mulți ani', noi făceam parastase că ni s-a prăpădit copilul. Asta s-a întâmplat în '95", a mărturisit actorul în cadrul unui interviu acordat Mirelei Voicu, pentru emisiunea „Voi cu Voicu“.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel