Danny Masterson, acuzat că ar fi violat trei femei. Actorul riscă 45 de ani de închisoare

Data publicării:
Actorul Danny Masterson, foto Instagram
Descriere foto: Actorul Danny Masterson, foto Instagram

Actorul american Danny Masterson, devenit cunoscut datorită unui rol interpretat în serialul TV "That '70s Show", va fi judecat după ce a fost acuzat de violarea a trei femei în reşedinţa lui din Hollywood la începutul anilor 2000, a decis vineri o judecătoare din Los Angeles, după audierea celor trei victime. 

"Consider că cei trei martori sunt credibili şi că dovezile sunt suficiente pentru susţine acuzaţiile", a declarat judecătoarea Charlaine Olmedo, care l-a convocat pe Danny Masterson la tribunal în data de 7 iunie, pentru a asista la lectura oficială a actului de acuzare.

Starul american, în vârstă de 45 de ani şi care rămâne în libertate după ce a plătit o cauţiune de 3,3 milioane de dolari, a negat acuzaţiile formulate de cele trei femei, care afirmă că au fost violate în reşedinţa lui din Hollywood Hills între anii 2001 şi 2003, într-o perioadă în care aveau în jur de 20 de ani fiecare.

O avocată a actorului Danny Masterson a afirmat că relaţiile sexuale întreţinute de acesta cu două dintre acuzatoare au fost consimţite şi că violul ce ar fi fost comis asupra celei de-a treia, care avea pe atunci o relaţie de lungă durată cu actorul, reprezintă "o invenţie".

Cele trei reclamante au făcut parte din Biserica scientologică, în care Danny Masterson este un membru marcant, iar avocaţii lui au argumentat că procesul intentat starului TV este motivat de o ostilitate faţă de această organizaţie, foarte bine implantată la Los Angeles, unde deţine un număr mare de proprietăţi, centre şi muzee.

În timpul audierilor preliminare organizate în această săptămână, judecătoarea Olmedo a subliniat că cele trei femei au ezitat să contacteze Poliţia întrucât se temeau de eventuale represalii ale Bisericii scientologice şi că nu doreau să fie marginalizate de ceilalţi membri ai organizaţiei.


Danny Masterson riscă 45 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat la toate capetele de acuzare.

După arestarea actorului în iunie 2020, Procuratura din comitatul Los Angeles a anunţat că a renunţat la alte două acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva lui, din cauza lipsei de dovezi şi a prescrierii faptelor.

Danny Masterson a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1990 datorită rolului interpretat în serialul TV de mare succes "That '70s Show", în care a jucat alături de Mila Kunis şi Ashton Kutcher.

El a apărut recent alături de Ashton Kutcher şi în serialul "The Ranch", produs de Netflix, din distribuţia căruia a fost însă concediat în 2017, după ce Poliţia din Los Angeles a confirmat că a deschis o anchetă ce vizează acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva artistului., notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel