Actorul american Charles Grodin, cunoscut din filme ca ''Beethoven'' şi ''Midnight Run'', a murit la vârsta de 86 de ani

Actorul american Charles Grodin, cunoscut din filme ca ''Beethoven'' şi ''Midnight Run'', a murit la vârsta de 86 de ani/ foto Facebook/ IMDB
Descriere foto: Actorul american Charles Grodin, cunoscut din filme ca ''Beethoven'' şi ''Midnight Run'', a murit la vârsta de 86 de ani/ foto Facebook/ IMDB

Charles Grodin, un actor american versatil, care s-a făcut remarcat cu roluri în comedii precum "Beethoven", a murit la vârsta de 86 de ani, a anunţat marţi fiul acestuia, Nicholas

Grodin a interpretat un rol secundar, cel al obstetricianului, în clasicul "Rosemary's Baby", de Roman Polanski, înainte de a se remarca alături de Robert de Niro în comedia poliţistă "Midnight Run" şi în remake-ul "King Kong" din 1976.

A devenit cunoscut publicului larg odată cu comedia de succes "Beethoven", din 1992, în care personajul principal este un câine din rasa Saint-Bernard.

Charles Grodin, care suferea de cancer de măduvă osoasă, a murit la domiciliul său din Wilton, în estul Statelor Unite, a precizat fiul acestuia.

"Este o veste atât de tristă. A fost unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut", a scris pe Twitter legendarul comic american Steve Martin.

Născut la Pittsburgh în 1935, Charles Grodin şi-a început cariera în teatru, jucând pe Broadway la începutul anilor '60, înainte de a obţine roluri, adesea secundare, în cinematografie.

El a găzduit propriul talk-show în anii '90 şi a avut apariţii frecvente în emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman şi Jay Leno, notează Agerpres.

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 19 mai, 09:48 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play