Acneea, ce este, de ce și când apare. Ce NU ai voie să mănânci niciodată dacă o ai. Simionescu: Se transformă în BOALĂ

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Acneea este o afecţiune a pielii care apare atunci când foliculii de păr devin conectaţi cu ulei şi celulele moarte ale pielii.

Acneea provoacă puncte albe, puncte negre sau coșuri. Acneea este cea mai frecventă în rândul adolescenților, deși afectează oameni de toate vârstele.

Cauzele care provoacă acneea

Acneea apare de obicei pe fată, frunte, piept, partea superioară a spatelui şi umeri, deoarece aceste zone ale pielii au cele mai multe glande sebacee. Foliculii de păr sunt conectați la glandele de ulei.

Peretele foliculului se poate umfla și produce un punct alb. Sau dopul poate fi deschis la suprafață și se poate întuneca, provocând un punct negru. Un punct negru poate arăta ca murdăria blocată în pori.

Dar, de fapt, porii sunt congestionați cu bacterii și ulei, care devine maro atunci când este expus la aer. Am discutat cu prof. univ. dr. Olga Simionescu, medic dermatolog despre ce reprezintă acneea.

”Acneea este o suferință a legăturii dintre glanda sebacee și firul de păr. O numim noi științific unitatea pilo-sebacee.

Este un exces de sebum la nivelul glandei sebacee care astupă comunicarea cu firul de păr și care determină mai multe tipuri de leziuni, de la papule de culoare roșie până la pustule sau chiar în forme mai severe nuduri.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel