Acestea sunt cauzele REALE ale refluxului gastro-esofagian. Sfaturi pentru a calma arsurile la stomac

Data publicării:
mohamed Hassan, pixabay
Descriere foto: mohamed Hassan, pixabay

Ai simțit vreodată o senzație de arsură în piept? Poate fi vorba de arsuri la stomac, care sunt cauzate de refluxul de acid, și se întâmplă adesea după ce mănânci. 

Potrivit Colegiului American de Gastroenterologie, majoritatea oamenilor vor avea arsuri la stomac la un moment dat în viața lor. 


Dacă aveți arsuri la stomac mai des de două ori pe săptămână, trebuie să consultați medicul pentru a vedea dacă suferiți de BRGE (Boala de reflux gastroesofagian). Simptomele sunt regurgitarea frecventă și arsurile la stomac. Persoanele cu BRGE ar putea avea atât regurgitare, cât și arsuri la stomac, sau doar una dintre aceste simptome, potrivit National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases


A avea ocazional arsuri la stomac nu este, de obicei, un semn al unei probleme de sănătate mai grave. Cu toate acestea, poate indica un atac de cord dacă aveți alte simptome precum probleme de respirație, de înghițire, dureri în piept sau amețeli, potrivit Healthline. Dacă aveți simptome de atac de cord, solicitați ajutor medical cât mai curând posibil.


Dacă vă confruntați doar cu arsuri la stomac ocazionale, poate vă întrebați ce cauzează refluxul acid.


Cauza refluxului gastro-esofagian


Refluxul acid apare atunci când conținutul stomacului se întoarce din stomac în esofag, provocând arsuri la stomac. Aceasta are ca rezultat o senzație inconfortabilă de arsură în piept. Ești expusă riscului de reflux acid dacă fumezi, ești însărcinată sau dacă te întinzi prea repede după ce mănânci. În plus, consumul de alimente condimentate și de ciocolată vă poate crește riscul, la fel ca și unele medicamente. În plus, cofeina și alcoolul pot provoca refluxul acid, conform Healthline.


Mâncarea coboară pe gât prin esofag - un tub care se conectează la stomac. La conexiunea dintre stomac și esofag, există o supapă numită cardia. Aceasta se deschide pentru a permite alimentelor și băuturii să intre în stomac, apoi se închide la loc. Refluxul acid apare atunci când cardia nu se închide corect sau se deschide atunci când nu este necesar. Atunci când conținutul stomacului se ridică înapoi în esofag, acesta irită mucoasa, provocând senzația de arsură pe care o simțiți în piept.


Puteți preveni refluxul acid făcând câteva schimbări. Așteptați 3 ore după ce ați mâncat înainte de a vă întinde. Evitați alimentele și băuturile care declanșează refluxul acid și evitați să mâncați prea mult. Renunțați la fumat și evitați fumatul pasiv. În cele din urmă, nu purtați haine strâmte în jurul taliei. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel