Acesta este micul dejun recomandat de medicii cardiologi. Poate reduce semnificativ riscul cardiovascular

Data publicării:
Avocado, foto Unsplash/ autor: Douglas Bagg
Descriere foto: Avocado, foto Unsplash/ autor: Douglas Bagg

Medicii cardiologi susțin că pentru o inimă sănătoasă este important să începem ziua cu acest mic dejun bogat în vitamine și minerale, antioxidanți și Omega3. 

Pâinea prăjită cu avocado și fructe este rețeta minune pentru o inimă sănătoasă, susțin medicii cardiologi. Această rețetă pentru micul dejun este bogată în fibre, vitamine și minerale, antioxidanți și Omega3. Iată de ce este important să mănânci la micul dejun pâine prăjită și avocado. 


1. Conține vitamine și minerale sănătoase pentru inimă


De la pâinea integrală și avocado până la fructele de pădure și bananele, fiecare ingredient din acest mic dejun furnizează o mulțime de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru o inimă puternică.


Cerealele integrale conțin vitamine B, cum ar fi tiamina, riboflavina și niacina, acestea sunt esențiale pentru un metabolism sănătos și pentru sistemul nervos, în timp ce o altă vitamină B, folatul, joacă un rol cheie în formarea globulelor roșii, conform USDA . Cerealele integrale sunt, de asemenea, abundente în fier, care transportă oxigenul în sânge.

2. Conține fibre


Fructele și cerealele integrale sunt pline de fibre , care nu numai că stabilizează zahărul din sânge și mențin sațietatea, dar pot contribui și la reducerea nivelului de colesterol din sânge și a șanselor de a dezvolta boli de inimă, obezitate și diabet de tip 2 , potrivit USDA.


Avocado este bogat atât în fibre solubile cât și insolubile, potrivit unui studiu din 2016. 


3. Este abundent în antioxidanți


Fructele sunt o sursă fantastică de antioxidanți, care pot fi deosebit de importanți pentru susținerea sănătății inimii. În special fructele de pădure sunt antioxidanți naturali care cresc  colesterolul HDL (bun) și reduc tensiunea arterială, spune dr. Higgins.


Avocado are, de asemenea, antioxidanți puternici sub formă de vitamina E. Cercetările  sugerează că o dietă bogată în antioxidanți reduce șansele de a dezvolta boli cardiovasculare, conform Harvard T.H. Chan School of Public Health.


4. Este bogat în Omega3


Avocado se clasează printre primele zece alimente cu cel mai mare număr de acizi grași omega-3 , un tip de grăsime polinesaturată care este strâns legată de un risc redus de boli de inimă, potrivit USDA .



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel