Aceasta este vârsta la care devine mai greu să slăbești, potrivit științei

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ autor: Bill Oxford
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ autor: Bill Oxford

Aveți o dietă echilibrată și faceți exerciții fizice în mod regulat, dar nu observați nicio schimbare în ceea ce privește silueta? Iată care este vârsta de la care lupta cu kilogramele în plus devine mult mai grea. 

Chimia corpului nostru are un cuvânt de spus în gestionarea greutății noastre pe măsură ce îmbătrânim. Acele gustări luate târziu în nopate vor necesita mai multă transpirație și câteva practici noi pentru a lupta împotriva kilogramelor în plus încă de la 30 de ani, potrivit The Healthy.

Există o serie de motive pentru care îmbătrânirea ne îngreunează pierderea în greutate. În primul rând, pierdem mușchi slabi pe măsură ce îmbătrânim. Potrivit Everyday Health, acest proces, care se numește sarcopenie, este de obicei asociat cu persoanele de 65 de ani și mai în vârstă, dar se poate dezvolta mai devreme. Factorii de risc pentru sarcopenie includ vârsta, sexul și nivelul de activitate fizică, riscul crescând în cazul celor care suferă de obezitate, diabet de tip 2, osteoporoză și alte afecțiuni, notează Clinical Cases in Mineral and Bone Metabolism.

Pierderea mușchilor pe măsură ce îmbătrânești este semnificativă, deoarece mușchii folosesc mai multe calorii în comparație cu grăsimea. Prin urmare, corpul dumneavoastră are nevoie de mai puține calorii în comparație cu atunci când erați mai tânăr. Cu toate acestea, mulți oameni nu-și ajustează aportul de calorii pe măsură ce îmbătrânesc. "Ei continuă să mănânce aceeași cantitate, dar pentru că au mai puțină masă musculară pentru a arde acele calorii și mai puțină activitate, sfârșesc prin a se îngrășa în timp", a declarat pentru Everyday Health Dr. Marcio Griebeler, endocrinolog la Cleveland Clinic.

Alte motive pentru care te îngrași pe măsură ce îmbătrânești

În afară de pierderea mușchilor pe măsură ce îmbătrânești, există și alți factori care contribuie la menținerea acelor kilograme. Potrivit Healthline, un metabolism mai lent este un factor major pentru majoritatea oamenilor pe măsură ce îmbătrânesc. De asemenea, multe femei care trec prin menopauză câștigă adesea grăsime pe burtă din cauza schimbării nivelului de estrogen. Creșterea stresului legat de relații și de locul de muncă poate, de asemenea, adăuga greutate.

Vestea bună este că aveți opțiuni susținute de știință pentru a aborda creșterea în greutate legată de vârstă. Stați departe de alimentele procesate și concentrați-vă pe alimente naturale, bogate în fibre, care vă vor sătura. "Va fi mai ușor să controlați caloriile, deoarece acestea sunt alimente de mare volum - ocupă mai mult spațiu în stomac - în timp ce contribuie cu mai puține calorii la aportul zilnic", a declarat Rachel Lustgarten, nutriționist la Weill Cornell Medicine și New York-Presbyterian, pentru Everyday Health


De asemenea, începeți să vă micșorați porțiile și să tăiați între 100-200 de calorii din dieta dvs. pentru început. Rămâi bine hidratată, intensifică-ți antrenamentele de forță pentru a construi mai mulți mușchi și dormi bine pentru a te ajuta să rămâi relaxată și să eviți mâncatul din cauza stresului.

Dacă se dovedește că ai câteva kilograme în plus și nu te poți scutura de ele, nu-ți face probleme. "Dacă nu este ceva care cauzează o problemă de sănătate, ar putea fi în regulă să te îngrași câteva kilograme", a declarat pentru Healthline Susan Weiner, dietetician înregistrat, nutriționist și educator certificat în diabet. "Asta face parte din ceea ce se întâmplă în ciclul vieții".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel