ABBA suspendă pentru o zi promovarea noului său album după ce doi fani au murit la un concert-tribut

Data publicării:
ABBA, foto Instagram
Descriere foto: ABBA, foto Instagram

Grupul suedez ABBA, care va lansa vineri un nou album de studio după o pauză de 40 de ani, intitulat "Voyage", a anunţat miercuri că va suspenda pentru 24 de ore activităţile ce privesc promovarea acestui material discografic, după ce două persoane au murit marţi seară cu puţin timp înainte de debutul unui concert-tribut organizat în Suedia.

Marţi seară, într-o sală de concerte din Uppsala, oraş aflat la 70 de kilometri nord de Stockholm, un octogenar a murit după ce a căzut de la etajul al şaptelea, cel mai probabil în urma unui accident, şi a ucis un alt spectator în urma căderii sale, sub privirile numeroşilor martori aflaţi la parterul clădirii.

Sala de concerte urma să găzduiască evenimentul "Thank You For The Music", un spectacol omagial dedicat pieselor compuse de Bjorn Ulvaeus şi Benny Anderson, cei doi membri de sex masculin din componenţa grupului ABBA. În programul show-ului erau incluse mai multe coveruri ale unor piese celebre din repertoriul trupei suedeze.

"Din cauza evenimentului tragic care s-a produs la un concert-tribut organizat în Suedia ieri seară (marţi seară, n.r.), am decis să amânăm pentru mâine lansarea clipului de promovare a viitorului nostru concert", a anunţat grupul ABBA într-un mesaj distribuit pe reţelele de socializare.

Pe lângă lansarea apropiată a noului său album, anunţat oficial la începutul lunii septembrie, legendarul grup suedez este implicat în prezent în construirea la Londra a unei săli care va găzdui începând din mai 2022 un spectacol special, ce va fi susţinut de patru "avataruri" digitalizate ale celor patru membri ai trupei.

Forma exactă a acestor avataruri, create de o companie specializată în efecte vizuale, care a lucrat pentru mai multe filme din franciza cinematografică "Star Wars", rămâne deocamdată învăluită în mister, iar membrii grupului au spus că ele nu vor fi "doar nişte simple holograme".

Aceste creaţii digitale vor fi reprezentări virtuale ale celor patru membri ai grupului ABBA, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad, Bjorn Ulvaeus şi Benny Anderson, şi vor reproduce chipurile lor din anul 1979, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel