A murit "regele disco-ului". A cântat cu Snoop Dog, s-a judecat cu Dr. Dre

Data publicării:
Fotografie creată de Rahul, de la Pexels
Descriere foto: Fotografie creată de Rahul, de la Pexels

"Regele disco-ului" a murit la vârsta de 69 de ani. 

Compozitorul indian Bappi Lahiri, cunoscut pentru melodiile sale disco şi stilul său vestimentar non-conformist, a murit la vârsta de 69 de ani, informează BBC.

Lahiri, care se vindecase de COVID-19 în luna aprilie a anului trecut, a fost internat în spital în ultima lună, însă a decedat marţi.

Supranumit ”regele disco-ului” indian şi star la Bollywood, Bappi Lahiri a colaborat cu vedete internaţionale precum rapperul american Snoop Dogg şi cântăreaţa britanică Samantha Fox, scrie stirileprotv.ro.

A murit şi Luceafărul folclorului românesc 

 

Anunţul morţii maestrului Stelian Stoica a fost făcut chiar de colegii artistului. El era dirijorul Ansamblului Jidvei România. 

"În această noapte a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor, marele dirijor Stelian Stoica! Noi, membrii Ansamblul Jidvei România și ai Orchestrei Naționale Jidvei România suntem îndurerați de această veste tragică a plecării la cele veșnice a Maestrului nostru drag!

Generații de generații de artiști, formați sau acompaniați, cu siguranță, sunt la fel de îndurerați! Cuvintele sunt puține, dar lăsăm să vorbească versurile și cântecele create cu atâta dăruire de dumnealui:

Toate-n lume sunt știute

Câte-s vrute și nevrute

Numai cele ce-i stau scrise

Omului nu îi sunt spuse

Câte-n lume bune-s rele

Știe Dumnezeu de ele”.

Odihnă veșnică, Maestre!”, este mesajul lăsat de reprezentanții Ansamblului Jidvei România, pe contul de Facebook.

Cine a fost Stelian Stoica 

 

Stelian Stoica s-a născut în Depresiunea Cibinului, în localitatea Orla, situată la 17 kilometri de Sibiu. A crescut în marea familie a Casei de Copii, acolo unde și-a descoperit pasiunea pentru muzică.

Regretatul dirijor își amintea în urmă cu ceva vreme că îi plăcea foarte mult să îngâne câte un cântecel, imina vibrând la foarte multe acorduri neînțelese atunci. În curtea orfelinatului era un difuzor unde se auzea o orchestră care îl fascina, scrie Fanatik.

Ulterior, în jurul vârstei de 15 ani a găsit o „placă” a Orchestrei de muzică populară a Radioteleviziunii,  conduse de George Vancu. VEZI MAI MULTE AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel