A murit Julie Powell. Autoarea de reţete culinare, cunoscută pentru cartea şi filmul ''Julie & Julia'', a murit la 49 de ani

Data publicării:
Sursa foto: unplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unplash.com

Autoarea de reţete culinare Julie Powell, cunoscută pentru cartea şi filmul ''Julie & Julia'', a murit la 49 de ani

Julie Powell, o scriitoare americană devenită cunoscută la nivel internaţional datorită blogului şi reţetelor sale culinare inspirate dintr-un bestseller al anilor 1960 despre gastronomia franceză, publicat de celebra Julia Child, a murit în urma unei crize cardiace la vârsta de 49 de ani, a anunţat marţi cotidianul The New York Times.


Citându-l pe soţul scriitoarei americane, cotidianul newyorkez precizează că Julie Powell a murit pe 26 octombrie în locuinţa sa din statul New York.

Născută şi crescută în Austin, un oraş din Texas, Julie Powell a lucrat în serviciul administrativ al Primăriei din New York înainte să îşi lanseze un blog pe care l-a transformat în 2005 într-o carte de succes, intitulată "Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen".

Pe un ton umoristic, Julie Powell comentează şi încearcă să pună în practică reţetele celebrei maestre în bucătărie şi prezentatoare de televiziune Julia Child (1912-2004), autoarea în 1961 a extrem de popularului bestseller "Mastering the Art of French Cooking", o carte ce viza, în epocă, popularizarea gastronomiei franceze în rândul femeilor americane.

Un film, "Julie & Julia" (2009), scris şi regizat de Nora Ephron, a fost adaptat după cartea publicată de Julie Powell şi după autobiografia Juliei Child ("My Life in France"), realizând un portret al celor două femei, interpretate de actriţele Amy Adams şi Meryl Streep.

 

Reuşitele Juliei Powell au inspirat zeci de autoare de bloguri culinare şi de maestre în gastronomie, precum americancele Dorie Greenspan, Ina Garten, Deb Perelman, Alison Roman şi franţuzoaica Clotilde Dusoulier.

Marţi, Deb Perelman a publicat pe Twitter un mesaj în care a declarat că se află "în stare de şoc după ce a aflat vestea despre decesul Juliei Powell, prima bloggeriţă culinară".

"Cărţile Juliei Powell au adus-o pe Julia Child în preocupările noii generaţii, graţie unui ton proaspăt, informal şi ancorat în viaţa reală, ceea ce era un fapt destul de rar" în urmă cu 20 de ani, a adăugat Deb Perelman, autoarea blogului Smitten Kitchen, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel